Nem csak az úszás miatt tökéletes Jakabos Zsuzsa

úszónő úszás Jakabos Zsuzsanna olimpikon olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jakabos Zsuzsa szépségére a londoni olimpián is felfigyeltek, most pedig a Life.hu újságírójának elárulta tökéletes alakjának titkát.

Az úszónő nemrég Thaiföldön járt edzőtáborban, és a közösségi oldalára feltöltött képeken látható, hogy férfiakat megszégyenítő szálkás izomzattal rendelkezik. Zsuzsa szenvedélye az úszás, és elmondása szerint a napi edzéseknek köszönhetően állandóan topformában van. "A mindennapos edzések nagyon fontosak az élsportolók életében, ez pedig testileg és lelkileg is formában tart. Nincs szükségem arra, hogy naponta figyeljem, melyik testrészemre kell több hangsúlyt fektetnem, hiszen az összetett edzésprogramomban minden izomra edzünk, ami az úszáshoz fontos" - mesélte Zsuzsa.

Forrás: Jakabos Zsuzsa
Forrás: Jakabos Zsuzsa

Az úszónőnek a sok úszás mellett arra is figyelnie kell, hogy ez erősítő edzések mellett nyújtson, és az izmait is fejlessze. "Napi 6-7 órát edzem, ebben 2x2 óra úszás van, a többi súlyzós vagy saját testsúllyal végzett edzés, illetve még TRX-szel, ugrálókötelezéssel egészítem ki az edzésprogramot. Nemrég héthetes edzőtáborban voltam Thaiföldön, ahol a jógát is belevették a napi programba, amit nagyon élveztem. Az ottani időjárás is segítette a felkészülést, mert a meleg, párás levegő számomra megfelelő. Az étkezésemre nem kell különösebben odafigyelnem. Amikor alapozó időszakok vannak, többet eszem, a versenyidőszakban pedig kevesebbet. A mérlegelés pontos képet ad a testsúlyomról és tudom, hogy esetleg most több szénhidrátot kell bevinnem a szervezetembe, vagy éppen csökkenteni a bevitt energiamennyiséget, de ezzel nem szokott gondom lenni. Az elvem a mértékletesség és az egészséges ételek fogyasztása. Nem probléma, ha megkívánok egy csokit, csak tudni kell, hol a határ. Thaiföldön nagyon könnyű volt betartani a helyes étkezést, mert ott minden zöldség friss és a rizstészta sokkal egészségesebb, mint a gabonából készült tésztafélék. Szerencsére nem vagyok válogatós és szeretek kipróbálni új, izgalmas ízeket."

Forrás: Jakabos Zsuzsa
Forrás: Jakabos Zsuzsa

Zsuzsa trükkje:

Ha választanod kell, hogy rizst vagy krumplit egyél, válaszd a rizst, abból is a barna, hántolatlan fajtát, mert sokkal egészségesebb. A gyorséttermi étkezést pedig amennyire lehet, iktasd ki a mindennapjaidból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.