tisztítókúra recept egészséges életmód fogyókúra szőlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őszi időszak legnépszerűbb gyümölcse a szőlő, amely kiválóan alkalmas arra, hogy egy nap alatt méregtelenítse a szervezeted és pár kilótól megszabadítson.


Tudtad?

A szőlőszemek belsejéből és magjából készült kivonat a benne található tanninnak köszönhetően kiváló ellenszere a herpeszvírusnak.

A szőlő alacsony energiatartalma mellett (100 grammban 74 kcal) 80%-ban tartalmaz vizet. Rosttartalmának köszönhetően minden fogyókúránál, tisztítókúránál használható. Arra azonban figyelj, hogy cukortartalma magas, ezért ha szőlőkúrába kezdesz, tartsd be az előírt mennyiséget. Megijedned azért nem kell, a benne található cukor könnyen felszívódó, természetes szőlőcukor. Az őszi időszakban, amikor sok vírus és baktérium gyengítheti a szervezetedet, különösen érdemes sok gyümölcsöt fogyasztani. A gyulladásos megbetegedések alatt nyugodtan szemezgethetsz egy-egy szőlőfürtöt, mert gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és regenerálja a legyengült immunrendszert. Antioxidáns hatásának köszönhetően a rákmegelőzésben is nagy szerepe van ennek a gyümölcsnek.

Egynapos szőlőkúra - így csináld!

Napi 5 alkalommal, azaz reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára fogyassz el 25 dkg szőlőt. Ajánlatos a hétvégére időzíteni ezeket a napokat, mert a szőlő vízhajtó tulajdonságának köszönhetően hasmenéssel járhat a tisztítókúra.

Erősítsd az immunrendszeredet gyógyszerek nélkül!

Kedvenc szőlős receptjeink:

Szőlőkrémes piskóta

Hozzávalók a piskótához:
5 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 5 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg szőlő
Így készítsd el:
A piskótához a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával keverd habosra, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és forgasd össze. Kikent, lisztezett tepsibe egyengesd el, és előmelegített sütőben süsd meg. Ha kihűlt, a piskótát vágd ketté. A krémhez a túrót törd össze, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kemény habbá vert tejszín felét. Kend a túrókrémet a piskótára. A szőlő 2/3 részét megmosva, leszemezve szórd a krémre, és fedd be a másik lappal.

Szőlőlekvár

Hozzávalók: 1,5 kg érett, kék szőlő, 20 dkg dió,1 mokkáskanál citromsav, 1 kg befőzőcukor
Így készítsd el: A szőlőt és a diót törd kisebb darabokra. A szőlőt kevés vízzel addig főzd, amíg a szemek elkezdenek szétpattanni. Szitán törd át, majd add hozzá a diót, a cukrot és a citromsavat. Főzd sűrűre, töltsd üvegekbe, majd dunsztold. Mennyei lesz!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Orvosi pemetefű: nagy erő egy kis növénybenhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130924-gyogynoveny-es-kopteto-orvosi-pemetefu-nagy-ero-egy-kis-novenyben.htmlSzeresd a padlizsánt! Íme három isteni recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130926-padlizsanos-receptek-padlizsankrem-szicilai-padlizsansalata-ropogos-grill-karaj-paradicsomos-padlizsannal.htmlSzuperételek az egészségérthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130917-szuperetelek-az-egeszsegert-chlorella-spirulina-kakao-goji-bogyo-noni-juice.htmlFogyj almával! Íme 3 gyors almás recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130912-fogyj-almaval-ime-3-gyors-almas-recept-roston-sult-csirkemell.htmlKezdd a napot zöldséges omlettel!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130910-stohr-greta-blogja-zoldseges-omlett-tojasmentesen.htmlIsteni körtés receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130905-recept-kortevel-korteflambe-kortes-sutemeny-kortes-ital.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.