Viszlát, narancsbőr! 4 módszer, amivel örökre elűzheted

Forrás: Thinkstock -
narancsbőr edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kipróbáltál már minden lehetséges dolgot a narancsbőr elleni harcban? Ha úgy érzed, a bikiniszezon előtt még van erőd, kedved és időd foglalkozni ezzel a kellemetlen, de annál fontosabb kérdéssel, akkor cikkünk neked szól! 

Nem szép és nem is egészséges

A női kötőszövet sajátos szerkezete folytán a hölgyek többségét érintheti a narancsbőr problémája. Miért? Mert a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás hatására a kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata növekszik, a salakanyagok egyre nehezebben távoznak a szervezetből. Ennek hatására a bőr megváltozik, narancshéj-rajzolatúvá, súlyosabb esetben hideg tapintásúvá válik. Tudni kell, hogy az esztétikai hátrányon kívül ez a probléma jelentősen rontja a vér- és nyirokkeringést, hosszú távon pedig a kötőszövet elgyengülését okozza.

Forrás: Thinkstock

A narancsbőr megjelenési helyei főként a comb, a fenék, a has, a csípő és a tricepsz. A kezelés során elsődleges cél, hogy ezeken a területeken fokozzuk a vérkeringést és közvetve elősegítsük a lerakódott salakanyagok eltávozását. A leglátványosabb eredményt kiegyensúlyozott táplálkozással, rendszeres mozgással és a leghatékonyabb módszerek kombinálásával érhetjük el. Íme néhány dolog, melyekkel javíthatsz a bőröd állagán.

1. Infraszauna

A narancsbőr elleni kezelés első lépése az infraszauna, mely segíti a kötőszövetek fellazítását. Az infrakabin 35 fokos levegőhőmérséklete anélkül segíti a méreganyagok eltávolítását és a verejtékezést, hogy megterhelné a vérkeringést. Az infravörös meleg az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően továbbhalad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább magával és osztja el az egész szervezetben, így fejti ki azután pórustisztító és sejtregeneráló hatását.

2. Masszázs

Az infrakabin jótékony hatását fokozhatjuk a következő lépésben kézzel vagy géppel végzett masszázs segítségével. A masszázs helyi vérbőséget okoz, ezáltal segíti a lerakódott salakanyagok elszállítását.

Forrás: Thinkstock

3. LPG

A narancsbőr elleni masszázs gépi változata az LPG. A készülék lehetővé teszi a szövetek oly mélységű stimulációját, mely korábban szinte elképzelhetetlen volt. A speciális forgó hengeres eljárás képes a kötőszövetet minden irányban megmozgatni, a kezeléssorozat által pedig helyrehozni az elváltozásokat. A kezeléseket mindenképpen személyre szabottan kell felépíteni, hiszen más eljárást igényel a feszesítés, mást a narancsbőr- vagy a zsírlebontás. Bár a cellulit-kezelések nem mindig kellemesek, az LPG-vel való kezelés nagy előnye, hogy még fájdalommentes is. A kezelés ráadásul speciális ruhában történik, így a szemérmesebbek is bátran kipróbálhatják.

4. Hypoxi

Az úgynevezett Hypoxi program legfőbb célja a test bőrképének javítása, valamint a makacs kilók elleni célzott kezelés. Az edzés egy tojás alakú gépben történik, melynek belsejében vákuum és túlnyomás váltakozik. A kezelés során a vendégnek bicikliző mozgást kell végeznie, a tréner által meghatározott intenzitással és ellenállással. A Hypoxi alapvető hatása, hogy a kevésbé jó vérellátottságú területeken felpezsdíti a vérkeringést, ami által megújul a bőr és csökken a zsírraktárak tartalma. Vagyis a kritikus női pontokon beindul a karcsúsodás és feszesedés.

Olvasóink is elárulták nekünk, mit tesznek a kínzó narancsbőr ellen. Így harcoltok ti!

Dása, 31

"Engem annyira nem zavar, hogy foglalkozzak vele. Strandra nem azért járok, hogy a medence mellett napfürdőzzek a pasik örömére, miniszoknyát nem hordok, az a pasi, aki meg szeret, fogadja el azt a keveset, amennyi jutott."

Forrás: Thinkstock

Juli, 44

"Nekem ez a tavasz hozta el a narancsbőrt. Eddig csak láttam másokon a rombolást, de engem valamiért megkímélt az élet ettől. Eddig. Mondjuk az utóbbi időben hónapról hónapra híztam-fogytam-híztam-fogytam. Olyan 3-4 kiló sasszézott rajtam le és föl. Keveset ittam, viszont sokat kávéztam. Na és a stressz. Így együtt viszont nemcsak a lábamon, de a felkaromon is megjelent a narancsbőr. Most méregtelenítek. Naponta másfél-két liter folyadékot iszom és sok zöld teát. A péksütik és a hús helyett uborka, paradicsom, tökfélék, paprika, és mozarella a napi választék. Plusz körte, meg körte meg körte. Én azt figyeltem meg, hogy a körte jót tesz a bőrnek. Látom a változást."

Anna, 35

"Igen, nekem is van. Nem teszek semmit ellene, elfogadom, mert ha meggebedek se fog eltűnni teljesen, 16 éves korom óta van..."

Klára, 32

"Naná, hogy van. Nem tudok vele mit csinálni. Ha nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszem, sokkal jobb a helyzet, de kinek van erre ideje meg energiája?"

Noémi, 27

"Ha odafigyelek arra, hogy nem eszem cukros ételeket, sok húst, elhagyom a kávét és megiszom a napi 2-3 liter vizet, akkor nem panaszkodom narancsbőrre. Szerintem genetika kérdése is a narancsbőr, de engem nagyon zavar az ottléte. Hiába izmos a combom, ha narancsfarm van rajta - amíg élek, küzdeni fogok ellene!"

Forrás: www.oxygenwellness.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.