Csak semmi nassolás - Ez lenne Katalin szuper alakjának titka?

Fotó: Joe Weil -
diéta Jasztrab Katalin egészséges életmód edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csinos fitneszmodell a semmiből robbant be ebbe a cseppet sem könnyű sportágba, és rövid idő alatt nagyon komoly sikereket ért el. A Life.hu-nak Jasztrab Katalin mesélt edzésről, diétáról és nagy terveiről.

Katalin a Nemzetvédelmi és Testnevelési Egyetemen végzett közigazgatási menedzser és sportedzői szakon, jelenleg edzőként dolgozik egy fitneszteremben. 2012-ben kezdte a modellkedést, az első komoly nemzetközi versenye a 2013-as spanyolországi Arnold Classic volt, ahol kimagasló formában került a döntőbe. Idén márciusban az amerikai Arnold Classicon egy magasabb kategóriában legjobb európaiként már 3. helyezést ért el, méghozzá úgy, hogy maga mögé utasította a kategória korábbi bajnokait. Két hónapja pedig úgy döntött, hogy a WBPF-nél folytatja versenyzői pálafutását - néhány hete az IBFF világbajnokságon második helyezett lett Szlovéniában. Most a legfontosabb számára az, hogy megfelelően felkészüljön az őszi világbajnokságra, ami Indiában lesz.

Forrás: Jasztrab Katalin

Kata szigorú edzéstervet és étrendet követ, kitartása mellett ez is nagyon fontos ahhoz, hogy csúcsformában legyen. "Most nagyobb izmokat szeretnék, ezért tömeget növelek: nagy súlyokkal dolgozom kevés ismétlésszámmal. Emellett az étkezést is rendkívül fontosnak tartom, ezért szigorúan számolom a kalóriákat és figyelek a megfelelő fehérjebevitelre is."

Fotó: Rico, Jasztrab Katalin, Kiss Roland

Így csinálja a profi

A csinos modell a felkészülési időszakban nagyon odafigyel arra, hogy növelje a szénhidrát- és fehéjebevitelt, mivel az izomzat felépítéséhez ezek elengedhetetlenek. "Ilyenkor is tisztán étkezem, általában csirke-, pulykamell vagy fehér húsú hal rizzsel és zödséggel alkotja a fogásaimat. Ha nem versenyzek, akkor is tartom a tiszta étkezést: több gyümölcsöt, zöldséget és tojást fogyasztok, de a fehérhúsok is megmaradnak az étkezéseimben. Ám a nassolás nálam nem téma: sosem csábulok el."

Fotó: Joe Weil

Kata igyekszik megfogadni a legjobb tanácsot, amit valaha kapott: "Fontos, hogy higgyek magamban és az álmaimban, csak menjek és csináljam teljes erőbedobással." Úgy tűnik, ez sikerül is - mi is szurkolunk neki az idei világbajnokságon!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.