Kezdődjön jól a napod! Íme, három egészséges és finom reggeli

Forrás: Thinkstock -
vitamin család egészség étel reggeli fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tény, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, sokan azonban kihagyják a napi rutinjukból – vagy egy rosszul megválasztott fogyókúra vagy éppen a jól ismert reggeli rohanás miatt. Pedig ha ügyesek vagyunk, néhány pillanat alatt isteni finom, egészséges és kalóriaszegény finomságot varázsolhatunk az asztalra. Íme, néhány nagyszerű recept.

Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal

Hozzávalók két személyre: 1/2 vöröshagyma aprítva, 3 gerezd fokhagyma préselve, 1 evőkanál + 0,5 dl csirkealaplé, 1 db csiperkegomba vékonyra szeletelve, 1/2 közepes paradicsom kockákra vágva, 3 tojás, 3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom, só és fekete bors ízlés szerint

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: szeleteld fel a vöröshagymát és préseld össze a fokhagymát. Egy serpenyőben melegíts 2 evőkanál csirkealaplevet (mikróban egy bögre vízhez adj egy fél leveskockát és forrald fel). Amikor az alaplé forrni kezd, add hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, gyakran kevergetve párold körülbelül 3 percig. Add hozzá a fokhagymát és a gombát, majd párold tovább újabb 2 percig. Add hozzá a maradék alaplevet, a paradicsomot, a sót és a borsot, majd párold tovább 1 percig. Egy kis tálkában keverd össze a 3 tojást, majd sózd és borsozd. Keverd bele az apróra vágott bazsalikomot. Öntsd a tojást a zöldségekre, majd lefedve, alacsony lángon főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a tojás el nem készül.

Elkészítési idő: 10 perc

Buggyantott tojás spenóttal

Hozzávalók egy személyre: 1 db tojás, 1 teáskanál ecet, 1 nagy marék friss spenót

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: forralj fel vizet egy lábasban. A feltett vízbe tegyél egy teáskanál ecetet (ez fogja majd össze a tojást). Egy kis tálkában törd fel a tojást, majd óvatosan csusszantsd bele a felforrt vízbe. Ne aggódj, az ecetnek köszönhetően nem fog szétesni, és a végén gyönyörű buggyantott tojásokat fogusz kapni. Főzd kb. 5 percig. Meleg pirítóskenyéren és friss spenótlevelekkel tálalva a legfinomabb.

Elkészítési idő: 10 perc

Áfonyás-diós-lenmagos zabpehely

Hozzávalók két személyre: 5 dl víz, só, 8 evőkanál zabpehely, 1/2 teáskanál fahéj, 4 evőkanál szárított áfonya, egy marék dió apróra vágva, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál méz, 2 dl tej

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: keverd össze a vizet és a sót egy kis edényben. Amikor a víz felforrt, add hozzá a zabpelyhet, majd gyakran kevergetve, fedő nélkül főzd körülbelül 5 percig, amíg a zab a vizet csaknem teljesen felszívta. Add hozzá a fahéjat, az áfonyát, a diót és a lenmagot. Keverd össze, fedd le, majd hagyd állni lefedve 5 percig. Tejjel és mézzel tálald.

Elkészítési idő: 10 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.