kihíváséve2016 popsi comb egészség guggolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te már elkezdted a márciusi kihívást? A 30 napos vízkihívás után ebben a hónapban minden nap 50 guggolással tesszük próbára magunkat!

A hastájék mellett minden nő legkényesebb testrésze a comb és a popsi. Ezek teljes átmozgatására tökéletes megoldás a guggolás, ami ráadásul rengeteg módon variálható, így nem válik unalmassá egy hónap alatt sem.

Erre ügyelj!

A guggolás helyes végrehajtása nagyon fontos. Egyrészt azért, mert csak így éri el pozitív hatását az edzés, másrészt azért, mert sérülést is okozhat. Ha súllyal végzed a gyakorlatokat, akkor még jobban figyelj oda, mert a nagyobb megterheléssel, helytelenül végzett gyakorlat még komolyabb károsodást okozhat.

Forrás: Thinkstock

A térd és a lábfej mindig egy irányba nézzen, vagyis térdízületben semmiképpen ne csavarodjon a láb. A másik fontos tényező, hogy a térd vonala ne kerüljön a lábfej vonala elé. A súlypontot mindig hátra helyezd, és ne a térdre. A helyes kivitelezéshez az is hozzátartozik, hogy ne lendületből végezd a gyakorlatot, hanem lassan, teljes izomfeszüléssel.

Így kezdd el!

A Life.hu szakértője, Nagy Amarilla azt javasolja, hogy bátran kezdd el a kihívást akár támaszkodva. Ha nem mozogsz rendszeresen, akkor ugyanis hamar elveszítheted az egyensúlyérzéked, ami pedig a guggolás minden formájánál nagyon fontos tényező. Támaszkodj az egyik kezeddel egy fitt ball labdára, vagy akár egy szék karfájára, és kezdd el így a guggolást.

Forrás: Youtube

Bemelegítés és nyújtás

Amarilla tanácsai szerint a guggolás előtt végezz csipő-, térd- és bokakörzést. A gyakorlat végén pedig gondoskodj a combfeszítő és combhajlító izmok nyújtásáról.

Variáld a gyakorlatokat!

Korábbi cikkükben is leírtuk, hogy mennyiféle guggolás létezik, amelyekkel tényleg minden izmot át tudsz mozgatni: az alapguggolást (kiindulás vállszélességű terpeszből) kombinálhatod oldalsó rúgásokkal, de végezhetsz zárt lábakkal való guggolást is, amit pedig hátrarúgásokkal lehet kiegészíteni, ráadásul a kitörésnek is többféle változata van.

A Life.hu szakértőjének, Nagy Amarillának tippje

Amarilla a futás megszállottja, de amikor futópályára megy, kedvenc guggoló gyakorlatát is beiktatja. A kitörésben haladást viszi végig egy 400 méteres körön keresztül, ami nemcsak előrefelé, de függőleges irányba is terhel. Próbáld ki te is ezt az egész testet átmozgató gyakorlatot!

Mit várhatsz?

Egy hónapnyi rendszeres guggolástól már szép eredményeket várhatsz: a feneked és a combod is formásabb és feszesebb lesz. A rövidnadrágos idő és a bikiniszezon közeledtével nem is csinálhatnál jobb gyakorlatot, hiszen a guggolás a bőr feszességét is segít helyreállítani, vagyis igazi narancsbőrgyilkos. Ne feledd, a legnagyobb izmok a lábadban vannak, ezért az egész test karbantartásának alapja az erős láb.

A kihívások pszichológiája – Avagy ezért lépj ki a komfortzónádból!

Kihívás, siker, önbecsülés – három egymásra épülő fogalom, amelyek valójában egy elképesztően hosszú utat jelképeznek. Sokaknak ezt sajnos nem is sikerül végigjárni, pedig nem kisebb dolgok forognak kockán, mint a boldogság és a kiteljesedés. Olvasd el a Life.hu cikkét!
A fogyás is fejben dől elhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160302-a-fogyas-fejben-dol-el.htmlAz, ahogyan étkezési szokásainkra gondolunk, meghatározza azt, hogy képesek vagyunk-e fogyni. Aki úgy gondolja, hogy alapvetően egészségesen táplálkozik, nagyobb eséllyel szabadul meg könnyen a fölösleges kilóktól, mint az, aki bűntudatot érez az evéssel kapcsolatban. Ez Zsír!--Méregteleníts jógával – Megmutatjuk, hogyan csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/20160226-meregtelenits-jogaval.htmlAhogyan a lakásra ráfér egy jó nagy takarítás és rendrakás tavasszal, úgy a testednek, a lelkednek és az elmédnek is szüksége van tavaszi méregtelenítésre. Tisztulj meg, hogy könnyedén nézz szembe az új kihívásokkal, szabadulj meg a lerakódásoktól, amikre már nincs szükséged. Legyél energikus és könnyű! Mi kell hozzá? Változni akarás, elhatározás, a régi szokásokból való kilépés – és néhány jógagyakorlat! Ez Zsír!--Nem elég, ha csak iszod a vizet – enned is kell azt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160225-ivas-helyett-inkabb-egyuk-a-vizet.htmlMa már szinte mindenki tisztában van vele, milyen fontos, hogy a szervezetünk elég folyadékhoz jusson, és hogy a napi ajánlott mennyiség legalább két liter folyadék, ami sokakat arra késztet, hogy szinte egész nap le se tegyék kezükből az italospalackot. A legújabb kutatások szerint azonban ez csak félmegoldás. Ez Zsír!--10 tipp a cukorfogyasztás csökkentéséhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160222-tippek-a-cukorfogyasztas-csokkentesehez.htmlA legtöbb ember az ajánlottnál jóval több cukrot fogyaszt, ami nemcsak hízáshoz vezet, de árt a fogaknak, a májnak, sőt, egyes rákos megbetegedéseknek is okozója lehet. Ez Zsír!ThinkstockSikertörténet: 65 kilót fogyott, most fitneszversenyre készül Gusztihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160222-orfalvy-gusztav-65-kilo-fogyas-utan-fitneszversenyre-keszul.htmlGusztáv egy súlyos sportsérülés után menekült az evésbe. 8-9 éven át tartott ez az állapot, amíg csak evett és szomorkodott a sportkarrierje félbeszakadásán. 155 kiló volt, amikor először lement az edzőterembe, majd többszöri sikertelen próbálkozás után találkozott jelenlegi edzőjével, Schönekker Lászlóval. Közreműködésük elképesztő sikert hozott! Ez Zsír!--A testtömegindex sem mérvadó többé! Nem tudja megmondani, hogy egészségesek vagyunk-ehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160215-a-testtomegindex-nem-jo-merofoka-az-egeszsegnek.htmlAz orvosok több mint 150 éve használják a testtömegindexet az egészség egyik mérőfokaként, szakemberek azonban újabban egyre erőteljesebben kritizálják ezt a mérési módszert. Szerintük ugyanis egyáltalán nem reálisak az eredmények, amiket a segítségével megkapunk, így ráadásul feleslegesen stigmatizálja az embereket soványnak vagy éppen kövérnek. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.