5+1 meglepő dolog, ami túlevéshez vezet

Forrás: giphy.com -
tányér meglepő túlevés dolog zaj körülmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran előfordul, hogy folyamatosan csak ennénk és ennénk, míg degeszre nem tömjük magunkat – aztán csodálkozunk, hogy mi okozhatta ezt az állapotot. Gondolnád, hogy az akciófilmek és az alvás is befolyásolhatja, hogy mennyire használjuk ki a gyomrunk térfogatát?

1. Sokféle ételek

A Buffalo Egyetem 2001-ben készült tanulmánya szerint minél többféle étel található meg egy asztalon, önkéntelenül is legtöbbjüket megkóstoljuk. Ez persze túlevéshez vezethet, valamint a napi étkezések (reggeli, ebéd vacsora) egyensúlyának felborulásához.

Forrás: giphy.com

2. Nagy adagok

Észrevetted már, hogy egy nagyobb tányért tudatalatt mindig hatalmas adag kajával akarsz megtölteni? Egy kutatás szerint azok, akik kevesebb ételt tesznek a tányérjukra, akaratlanul is nagyobbakat harapnak belőle. Válassz kisebb tányért, hogy ne csapd be az érzékeidet és valóban keveset egyél.

3. Alvás

Ki ne vágyna egy isteni sütire közvetlenül elalvás előtt? Ne felejtsd el, hogy az édes és a zsíros ételek a jutalomközpontot stimulálják, ráadásul a szervezetednek éjjel az alvásra kellene koncentrálnia és nem az emésztésre.

4. Akciófilmek

Amerikai kutatók szerint az akciódús jelentek elvonják a figyelmünket az evésről, ezért jóval többet vagyunk képesek megenni ilyenkor, mint normál esetben – nem beszélve arról, hogy a bennünk lévő stresszt is növelik.

Forrás: giphy.com

5. Zajok

Egy 2011-es tanulmány eredményei szerint azok, akik zenét hallgattak evés közben, sokkal kevésbé találták ízletesnek az ételeket zenét nem hallgató társaiknál. Tehát vedd lejjebb a hangerőt, élvezd az ízeket és figyeld, hogy mennyit eszel.

+1 Egészséges élelmiszerek

Figyelmesen nézd meg az élelmiszerek címkéit, különösen a számodra jó dolgok listáját böngészd. A Chicagói Egyetem pszichológusainak 2010-ben végzett kutatása szerint

hajlamosak vagyunk csak a bio és hasonló hívószavak alapján megvásárolni valamit,

ami igazából se nem alacsony kalóriájú, se nem egészséges.

5 tuti tipp, amivel elkerülöd a húsvéti túlevést

Sokakkal előfordul az, hogy ünnepekkor nemcsak magukat engedik el, de engednek a terülj-terülj asztalkám kísértésének is. A túlevés fizikai tünetei kellemetlenek tudnak lenni, nemcsak felfúvódással, hasfájással, de fáradtsággal is jár. Fogadd meg tippjeinket, és idén kerüld el a túlevéssel járó kellemetlenségeket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.