egészség BikiniBody fogyókúra sport Katus Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyókúra első hete az egész időszak legnehezebb pár napja. Nem könnyű átállni az új étrendre, és beiktatni a rendszeres sportolást. Ráadásul az is sokszor megfordul a fejünkben, hogy túl nehéz: egyszerűbb lenne feladni az egészet. De ne tedd, inkább olvasd el túlélőtippjeinket!

Takaríts!

Akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk. Egy kísérlet szerint a rendezetlen környezet nagyon sok plusz stresszhatást jelent, ami miatt hajlamosak vagyunk extra nassolnivalóhoz nyúlni. Úgyhogy ideje rendet rakni, mert ha káosz uralkodik a környezetedben, hajlamos lehetsz akár kétszer többet enni, mint kellene.

Forrás: Dreamstime

Töltsd fel a hűtőt!

A konyhában csakis olyan ételek legyenek, amelyeket bűntudat nélkül fogyaszthatsz. Töltsd fel a hűtőt egészséges ételekkel, a kamrában fehér liszt helyett teljes kiőrlésű liszt és zabliszt legyen, cukor helyére pedig alternatív cukorpótlókat tegyél. Az édesség helyét töltsd fel gyümölcsökkel!

Iktasd be az okos nassolást!

A csokoládétorta nem tűnik épp diétás ételnek, ettől függetlenül nem árt, ha ilyesmivel is kényeztetjük magunkat olykor. A lényeg csupán annyi, hogy tervezzük meg jó előre, melyik napon „csalunk” egy kicsit, és tartsuk is magunkat ehhez: így ugyanis egész héten könnyebben tartjuk majd magunkat a szigorú diétához.

Forrás: Dreamstime

Vigyázat!

Ha nem tervezzük meg előre, hogy mikor tartunk nasinapot, és csak úgy váratlanul eszünk ki minden bűnös dolgot a hűtőből, könnyen katasztrófával zárulhat a fogyókúra. Nem ritka, hogy a delikvens egyből fel is adja ilyenkor. A pontos nassolási rend azonban egyensúlyt teremt és erőt ad - vallják a szakértők.

Tűzz ki kisebb célokat!

Természetesen a végső célnak is végig ott kell motoszkálnia a fejedben, de mivel a fogyókúrában csak lépésről lépésre lehet haladni, és nem egyik napról a másikra történnek drasztikus változások, nagyon fontos, hogy kisebb célokat is meghatározz. Így sokkal több lesz a sikerélményed, ami elengedhetetlen a motiváció megtartásában. Tűzd ki célként azt is, hogy hetente hányszor edzel.

Csatlakozz egy csoporthoz!

A legnehezebb pillanatokon úgy tudsz átlendülni, ha olyan emberekkel veszed körbe magad, akik hasonló problémákkal küzdenek, vagy már végigmentek hasonló nehézségeken. Ezért érdemes csatlakozni például különböző Facebook-oldalakhoz, ahol az egészséges életmód vagy a fogyókúra a téma. Egy biztató közösség szárnyakat ad.

Forrás: Dreamstime

Tornázz Katus Attilával!

Tornázz mindennap Katus Attilával a LifeNetwork tévében. Várunk egy közös edzésre reggel 7-kor, délután 3-kor és este 7-kor. Nincs kifogás! Bikini Body Katus Attilával!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.