kávéfogyasztás recept kávé sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindennél jobban vágysz egy kis kávés ízélményre? Süss otthon egészséges kávés sütit és élvezd a különleges aromáját.

Kávés keksz

Forrás: Dreamstime

Hozzávalók:

  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 1 tojás sárgája
  • 50 g kókuszzsír
  • 50 g méz
  • 70 g dió
  • fél kk fahéj
  • 2 kk sütőpor
  • 1 ek kávé

A tojássárgát a kókuszzsírral és a mézzel alaposan keverd össze robotgéppel. A kávét nagyjából fél deci melegvízben keverd el, majd a fahéjjal együtt add hozzá a masszához, végül jöhet az apróra vágott dió és a két fajta liszt. HJa alaposan összekevertük, csináljunk belőle csokiszalámit, nagyjából 3 cm átmérővel. Legalább két órára érdemes betenni a hűtőbe, majd onnan kivéve 1 cm-es karikákat vágjunk belőle. A tepsire mindneképpen úgy helyezzük, hogy hagyjunk távolságot nekik. 180 fokon nagyjából negyed órát sül.

Kávés kókuszgolyó

Forrás: Dreamstime

Hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 evőkanál holland kakaó
  • 1 ek kávé
  • 1 dl tej
  • kókuszreszelék

A háztartási kekszet daráld le, majd a kávét oldd fel 1 deci forró vízben. A kekszhez add hozzá a lágy vajat, a cukrot, a kakaóport, a tejet és a kávét is. Alaposan dolgozd össze a masszát, nyugodtan használd a kezedet. Rakd egy órára hűtőbe, majd formázz belőle tetszőleges méretű bonbonokat, amiket aztán forgass meg kókuszreszelékben.

Napi 2-3 kávé még belefér - lássuk, miért érdemes még kávézni!

Sajnos a köztudatban a kávéfogyasztás gyakran káros szenvedélyként él, pedig a kávé hatóanyagainak bizonyítottan pozitív élettani hatásai vannak, és számos betegség kialakulása ellen hatékony megelőző eszköz. Nem is hinnéd, mennyire - íme, 5 érv, amiért megéri kávét inni.
Fogyaszd bátran! A szőlő is szupergyümölcshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160901-a-szolo-is-szupergyumolcs-fogyni-is-lehet-vele.htmlA szőlőfogyasztástól sok fogyókúrázó ódzkodik, mondván, túl sok cukrot tartalmaz, de a legújabb kutatások szerint napi egy marék szőlő akár a fogyást is elősegíti, és nem mellékesen a szexuális életünkre is pozitív hatással lehet. Szőlőszezonra fel! Ez Zsír!--Készen állsz a szeptemberi kihívásra? Jöhet a húsmentes hónap!http://www.life.hu/ez-zsir/20160831-szeptemberben-husmentes-honapot-tartunk-a-kihivas-eveben.htmlÚjabb hónap, újabb kihívás. Az augusztusi sportkihívás után más terepre evezünk, és a húsmentes étkezéssel barátkozunk a kihívás éve 2016 projektünkben. Ez Zsír!--Szabados Edit fitneszmodell: "A világbajnoki győzelem a cél"http://www.life.hu/ez-zsir/20160830-szabados-edit-fitneszmodellel-beszelgettunk-edzesrol-versenyzesrol-eletmodrol.htmlAz Európa-bajnok Szabados Edit gyerekkora óta sportol. A fitnesszel főiskolai évei alatt találkozott, és igencsak gyorsan fejlődött benne. A látványos eredmény arra sarkallta, hogy belevesse magát a versenyzés világába is, azóta ráadásul másoknak is segít elérni a céljaikat. Ez Zsír!--A magyar vagy a külföldi celebpopsik voltak a nyár legformásabb idomai? Szavazz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160829-a-magyar-vagy-a-kulfoldi-celebpopsik-voltak-a-nyar-legformasabb-idomai-szavazz.htmlHabár az időjárás még kecsegtet néhány meleg nappal, a nyár hivatalosan már csak szerdáig tart, így ideje összeszedni az idei szezon legformásabb celebfenekeit. Íme! Ez Zsír!OrigoMicsoda fotó! Vajna Timi egy unikornissal a fenekén edzhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160828-vajna-timi-az-edzoterembol-posztol-unikornissal-a-popsijan.htmlVajna Timi viccesre vette a figurát: egy edzőtermi fotóját tunningolta fel egy unikornis és tigris csatájával. Ez Zsír!OrigoBrooklyn Beckham csupa izom testével nem tudnak betelni rajongói http://www.life.hu/ez-zsir/20160828-brooklyn-beckham-egyre-izmosabb.htmlNem is csodálkozunk rajta, hogy a tinilányok kedvence a fiatal zenészfiúk mellett Brooklyn Beckham lett, aki az elmúlt évben rengeteget férfiasodott, és izmosodott. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.