Mentális tréning - így állítsd át az agyad, ha fogyni szeretnél

Forrás: Thinkstock -
fogyás életmódváltáséve2017 életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon fontos, hogy a fogyásnak, életmódváltásnak úgy kezdj neki, hogy mentálisan abszolút topon vagy. Vagyis tudod, hogy mit szeretnél, miben kell változnod, és nagyon komoly elhatározással vágsz bele. 

1. Ne törődj mások véleményével

Senkivel ne foglalkozz, aki pesszimista, aki nem hisz benned. A legjobb, ha ezeket az embereket nagy ívben el is kerülöd, mert rossz hatással lesznek rád és a motivációdra, hacsak nem tartozol a „csakazértis” típusba. Neked mindennél jobban arra kell koncentrálnod, hogy mit szeretnél elérni, és arra, hogy igenis képes vagy rá. Minden, ami téged ebben negatív irányba befolyásol, azt zárd ki!

Mindennél jobban arra kell koncentrálnod, hogy mit szeretnél elérni Forrás: Thinkstock

2. A motiváció mindenekelőtt

Miért fontos számodra a fogyás? Miért fontos számodra az életmódváltás? Miben és miért szeretnél megváltozni? Soha ne feledd, hogy miért akarsz változtatni az életeden! Minél jobban erősítsd meg a motivációdat, mert ez adja a hitet, hogy képes vagy megcsinálni, és ez adja hozzá az erőt is, hogy valóban megcsináld.

A motiváció megtartásának öt lépése

A siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem!

3. Lásd magad előtt a célt

Reggel és este ülj le, és gondolj arra, hogy mi a végső célod. Most ne az utat nézd, hanem a vágyott eredményt. Képzeld el magad, hogy mennyivel jobb alakod lesz, mennyivel egészségesebb és mosolygósabb leszel, amikor sikerül lefogynod. Hidd el, sokat segít, ha érzelmekkel átitatva tudatosítod magadban, hogy mi a végső célod, hogyan fog megváltozni az életed és te saját magad.

Reggel és este ülj le, és gondolj arra, hogy mi a végső célod Forrás: Thinkstock

4. Az apró lépések is fontosak

A végső cél persze mindig lebegjen a szemed előtt, de ne feledd, haladni lépésről lépésre kell. Tudd, hogy a változás nem egyik napról a másikra történik, így ezt ne is várd magadtól. A fő cél mellett gondold át azt is, hogy hétről jétre, hónapról hónapra mit szeretnél elérni, és örülj, ha ezeket sikerült teljesítened. Legyél magadra büszke, élvezd az apró változásokat, amelyek elvezetnek a célig.

5. Meríts erőt a sorstársakból

Sokan az ördögtől valónak gondolják a közösségi oldalakat, mint a Facebook vagy az Instagram, pedig okosan használva kiaknázhatjuk az előnyeiket. A Facebookon például rengeteg olyan csoport van, ahol hozzád hasonlókkal tudsz beszélgetni a nehézségekről és a sikereitekről. Az Instagramon pedig sok motivációt tudsz gyűjteni.

Meríts erőt a sorstársakból Forrás: Thinkstock

Őket kövesd az Instagramon, ha extra motivációra lenne szükséged

Miért imádjuk az Instagramot? Például azért, mert motivációból ott soha nincs hiány. Ha az életmódváltás nehézségeit éled, akkor ideje követned azokat a hétköznapi embereket, vagy éppen sportolókat, akik a kitartás terén mindenkit felülmúlnak. Mutatjuk is a kedvenceinket!

Most vagy soha! Így kezdj neki a fogyókúrának

Az első napsugarak nemcsak a tavasz kezdetét jelzik, hanem azt is, hogy hamarosan lekerülnek rólunk a télikabátok, sőt, a dzsekik és pulóverek is, a hosszúnadrágokat leváltják a rövidnacik, a szoknyák, és hamarosan előkerülnek a bikinik is. Így az eddig két-három réteg ruha alatt rejtegetett felesleget villámtempóban próbáljuk leadni. De mégis hogyan legyünk igazán hatékonyak? Így vágj bele a fogyókúrába!
5 sport, amit ki kell próbálnia a gyerekednekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170413-5-sport-amit-ki-kell-probalnia-a-gyerekednek.htmlAz egészséges életmódnak a rendszeres testmozgás is fontos része, ezt pedig a legjobb már gyerekkorban megtanítani. Ha valaki gyerekként megszereti a testmozgást, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindig fontos része lesz az életének, így pedig rengeteget tesz önmagáért. Ez Zsír!ThinkstockEgy igazi kecskevilágban jártunk: interjú sajtkészítésről és tudatos étkezésrőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170413-a-kecskevilagban-jartunk-interju-a-sajtkeszitesrol-tudatos-etkezesrol.htmlHabár a kecskék tartásáról és a sajtkészítésről fogalmuk sem volt, az élet mégis úgy hozta, hogy most ezzel foglalkoznak. A kezdeti 4 kecskéből lett 14, majd 40, majd 110, és hozzá jöttek a mangalicák, disznók és baromfik, mindebből pedig megszületett egy vállalkozás, ami a hagyományokat, a finom ízeket, az adalékanyag-mentes termékeket helyezi mindenek fölé. Ez Zsír!OrigoA fogyás 10 aranyszabálya http://www.life.hu/ez-zsir/20170411-a-fogyas-10-aranyszabalya-nagy-dora-taplalkozasszakertetol.htmlSzeretnél magabiztosan végigmenni a strandon a vadiúj bikinidben? Jó lenne úgy napozni, hogy nem kell behúzni a hasad? Azonban van rajtad néhány kiló plusz, amitől szívesen megszabadulnál? Még nem késő! Mit kell tenned mindezért? Íme, néhány hasznos tipp és trükk Nagy Dórától, a BioTechUSA edzés- és táplálkozás-szakértőjétől, személyi edzőtől. Ez Zsír!Thinkstock5 táplálkozási tipp, ha gyorsabban szeretnél fogynihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170407-5-taplalkozasi-tipp-ha-hamarabb-szeretnel-fogyni.htmlApró és egyszerűen kivitelezhető trükkökkel is sokat segíthetsz magadon, ha fogyni szeretnél. Íme, néhány alapvető szabály, amit érdemes betartani, ha gyors és hosszú távú eredményt szeretnél elérni! Ez Zsír!--Elő a futócipőkkel, irány a szabadba! 5 ok, amiért még ma indulj el futnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170405-elo-a-futocipokkel-es-irany-a-szabadba.htmlAz igazi fanatikusok télen sem hagynak fel a kedvenc sportjukkal, de ha nem is számítasz annak, tavasszal akkor is érdemes leporolnod a futócipődet, mert vár az út, a természet, a mozgás öröme, vagyis a futás, ami annyi pozitívummal bír, hogy egy-kettőre kivirulsz tőle. Ez Zsír!ThinkstockA meztelenkedés a pozitív testkép kulcsa?http://www.life.hu/ez-zsir/20170331-boldogabbak-akik-tobbet-meztelenkednek.htmlA pozitív testkép egy újfajta megközelítését hozta egy nemrégiben készített felmérés, ami a nudizmus és az egészséges önkép kapcsolatát vizsgálta. Mutatjuk is az eredményeket! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.