Ezeket a hibákat mindenki elköveti, aki először jár edzőteremben

Forrás: Giphy -
edzőterem edzés hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Edzőterembe járni jó, csak ezt is okosan kell csinálni. A kezdők sok hibát hajlamosak elkövetni, de te legyél okosabb, és tanulj mások hibájából!

Túl lelkes vagy

Olyan ez, mint amikor az ember megkapja élete első fizetését. A nagy öröm és lelkesedés arra sarkall, hogy jól el is verd az egészet. Valahogy így van ez az első edzőterem látogatáson is: a legdurvább energiákkal indítasz, és elfelejted a fokozatosság elvét. Ezzel nagyon komoly sérüléseket is összeszedhetsz, amivel aztán hetekre fel kell adnod az edzést. Szóval lassíts, és figyelj a fokozatosságra.

Forrás: Giphy

Túlságosan sietsz

Ahogy a diéta sem lehet sprintverseny, úgy a sport is csak maratoni szinten működik. Időre van szükség az izomépítéshez. Az edzéseket se akard elsietni: a bemelegítésre, a nyújtásra és a regenerációra se sajnáld az időt.

Másokkal versenyzel

Ne foglalkozz azzal, ki mekkora súlyokat emelget melletted. Csak magaddal törődj. Ne azokat akard legyőzni, akik már évek óta rendszeresen járnak edzőterembe, hanem csakis a saját határaiddal és azok fokozatos átlépésével foglalkozz.

Forrás: Giphy

Nem iszol eleget

A víz nemcsak az általános fittség fenntartásáért és a fogyás elősegítése miatt fontos, az edzőtermi munkában is lényeges szerepe van. Az energiaszint növelését és az izmok rugalmasságát is segíti. A H2O kenőanyagként működik az izmok és az ízületek számára, vagyis a hidratálás segít megakadályozni a merevség érzését, illetve növeli a test erejét és rugalmasságát.

Nem látsz változást

A változás időbe telik. Nem egy edzőtermi látogatás után fogsz beleférni egy kisebb nadrágba, de vannak más nagyszerű előnyök, amelyek sokkal hamarabb tapasztalhatóak. Ilyen a jó közérzet, a szuper alvás és a koncentráció növekedése. Ez is szuper dolog, és hitet kell adniuk, hogy jó úton jársz.

Forrás: Giphy

Nem adsz elég üzemanyagot

Ha extra teljesítményt szeretnél kihozni magadból, akkor ne feledkezz el az extra üzemanyagról sem. Így tudsz majd teljes gázzal működni az edzőteremben, és a hatás sem marad el. Az edzések előtti és utáni étkezések fontosságáról is érdemes tájékozódni, a legjobb, ha egy profival konzultálsz arról, hogyan kell étkezni, ha komolyan veszed az edzést.

Nem konzultálsz szakértővel

Nemcsak az étkezés, az edzés kapcsán is jó kikérni egy szakértő véleményét. Mindig, ha az ember valami újba kezd, akkor azt próbálja a legjobbaktól eltanulni. Így kell ezt az edzőteremben is csinálni. Ezzel elkerülheted a céltalan lötyögést, és jöhet helyette a komoly edzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.