Nem akarta egy nő, hogy kövér dadája legyen a kislányának

Forrás: Thinkstock -
body shaming elhízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha ennyire nem volt központi kérdés az emberek testalkata, mint napjainkban. Ha akarunk, ha nem, a testszégyenítés különböző formáiba futhatunk bele, amely leginkább az elhízottakat érinti, másrészt pedig egyre gyakrabban olvashatunk arról is, hogy fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk... Egy, a napokban megjelenő írás azonban - sokak szerint - túl messzire ment... 

Hatalmas visszhangja lett egy, a napokban megjelent Daily Mail-cikknek, amelyet egy bizonyos Hilary Freeman írt. A fiatal nő leírja, hogy bár minden szempontból megfelelő bölcsődei gondozónőt talált kislányának, egy dolog mégis hibádzott: az asszony kövér volt. Freeman kifejtette, hogy a túlsúly miatt úgy döntött, a gyermekét nem hagyja ott, és ezt meg is indokolta. Egyrészt, úgy gondolja, ha bármi történne, a dadus nem lenne elég fürge, hogy megakadályozza a bajt, másrészt pedig nem szeretné, ha ez a test lenne a lánya számára az elfogadott minta.

Hilary természetesen tisztában volt vele, hogy cikkével darázsfészekbe nyúl, és arról is beszélt, hogy ezt a véleményét eddig még a barátainak sem szívesen hangoztatta, hiszen van, aki egy lekövérezést egy szinten kezel egy rasszista, vagy homofób megjegyzéssel. A nő arról is írt, hogy nagyon károsnak találja, hogy a társadalmunk ennyire elfogadó az elhízottsággal kapcsolatban, úgy gondolja, fel lehet és fel is kell venni a harcot a pluszkilók ellen. Hangsúlyozza, őt például pajzsmirigy-alulműködése eleve hajlamosítja a hízásra, de ez ellen komolyan küzd, diétával és testedzéssel.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Nem csak Claudia, párja, Pataki Ádám is odafigyel a vonalairahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170909-nem-csak-liptai-claudia-parja-pataki-adam-is-odafigyel-a-vonalaira.htmlBár a cukrászat hozta őket, Liptai Claudia és Pataki Ádám is oda figyel arra, hogy a finomságok szeretete mellett is kondiban maradjanak. Ez Zsír!--Nagyon lefogyott DJ. Seherezádéhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170903-nagyon-lefogyott-dj-seherezade.htmlDrasztikus diétába kezdett DJ Seherezádé. Alaposan meggondolja mit egyen, és minden eddiginél többet is mozog. Ez Zsír!OrigoRubint Réka bikiniben pózolhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170820-rubint-reka-bikiniben-pozol-schobert-norbi-buszke-ra.htmlSchobert Norbiról tudni lehet, hogy büszke kidolgozott testű feleségére. A mostani képen Réka valóban bombázó, nem is csoda, hogy a fitneszguru nem tartotta meg csak magának az élményt. Ez Zsír!--Már 45 kilót fogyott Tóth Verahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170808-mar-45-kilot-fogyott-toth-vera-enekesno.htmlMár mínusz 45 kilónál tart Tóth Vera, de azt mondja, még mindig nem érte el a célját. Ez Zsír!--Így fogyott le Ábel Anitahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170812-igy-fogyott-le-abel-anita-szineszno.htmlBombaformában van Ábel Anita. A színésznő elárulta, nem fogyókúrázott, ám néhány dolgon változtatott az életében. Az eredmény magáért beszél. Ez Zsír!OrigoA vörös szönyegen is megmutatta testét Mama Junehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170527-a-voros-szonyegen-is-megmutatta-testet-mama-june-a-fogyasa-utan.htmlAhogy már megírtuk, elképesztően lefogyott Mama June, azaz polgári nevén June Shannon. A Honey Boo Boo színre lép című valóságshow szereplője 2016-ben kezdett diétázni, 200 kilóról 36-os méretig fogyott. A fogyókúrát olyannyira túlzásba vitte, hogy közben egyszer kórházba is került, exférje pedig sokkot kapott, amikor meglátta a 136 kilótól megszabadult June-t, aki ezúttal a vörös szőnyegen, estélyiben mutatta meg magát. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.