Hollywood legkeményebb fogyási kálváriája: Kirstie Alley a jojó effektus fogságában

2018.09.21. 10:00

A 67 éves Kirstie Alley fogyási kálváriája évtizedek óta újra és újra beszédtémává válik. Nem is véletlen, hiszen a színésznő igencsak látványos átalakulásokon van túl, legyen szó fogyásról vagy hízásról. Utánanéztünk a történetének, és hogy manapság hogyan gondolkodik minderről.

  • A kezdetektől 2004-ig

"Egész életemben vékony voltam, mígnem egy nyáron felszedtem több mint 20 kilót. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy szinte észre sem vettem, mennyire elhagytam magam. Végül a bulvárlapok döbbentettek rá" - nyilatkozta a színésznő, aki saját bevallása szerint imád enni. "Nehezen tervezek előre, inkább spontán típus vagyok. Az étkezésben is így vagyok ezzel. Amit megkívánok, azt meg is eszem. Az édességeknek pedig különösen nehezen állok ellen"

Forrás: Getty Images
  • 2005

Ebben az évben Kirstie Alley eldöntötte, hogy felvállalja magát és a súlyát. Egy televíziós show-műsort is indított, ahol saját küzdelmeiről mesélt, és remélte, hogy hatására visszakerülhet Hollywood élvonalába. "Úgy gondolom, a nők országszerte azonosulni tudnak majd a műsor mondanivalójával" - nyilatkozta a műsor kapcsán a színésznő. A  formátum azonban mégsem jött be a nézőknek, és 1 évad 7 része után törölték a csatornáról.

Forrás: AFP
  • 2005-2007

2005-ben végül Kirstie csatlakozott az Amerikában híres Jenny Craig fogyókúrás programjához. A program arcaként nagyon odatette magát, és 35 kilótól szabadult meg. 2006-ban Oprah műsorában fehérneműben mutatta meg mennyit sikerült leadnia. A színésznő 2007-ig csinálta a programot.

Forrás: AFP
  • 2007-2011

Az előző években leadott 35 kiló szépen lassan elkezdett visszakúszni. Mielőtt 2011-ben szerepet kapott a Dancing with the Stars 12. évadában, 105 kiló volt. A verseny végén (ahol egyébként második lett a színésznő és párja) azt nyilatkozta, hogy a mozgás és a rendszeressé váló étrendje miatt 45 kilót sikerült leadnia. Sokan nem hittek neki, a kritikus hangok szerint műtét lehetett a háttérben, Kirstie viszont mindig hangsúlyozta, hogy a tánccal és a megfelelő étrenddel érte el ezt az eredményt.

Forrás: AFP
  • 2011-2015

Mivel a rendszeres testmozgás elhagyásával újra kezdetek felszökni a kilók, Kirstie ismét csatlakozott Jenny Craig módszeréhez, hogy leadjon 15 kilót. "Minden nő számára fontos, hogy úgy nézzen ki, ahogy jól érzi magát. Nem a másoknak való megfelelésért, vagy azért, mert ez a trend, hanem kizárólag önmagáért" - nyilatkozta. Végül 2015-re 23 kilót adott le. 

Forrás: Getty Images
  • 2016

A színésznő ebben az évben azt nyilatkozta, elfogadja, hogy a teste így tökéletes, és nem vágyik több fogyásra. Viszont továbbra is folytatta a Jenny Craig-féle módszert, hogy megőrizze a súlyát.

Forrás: Getty Images
  • 2017

2017-ben elárulta, hogy sikerült megtartania a súlyát. Tartotta magát az étkezési rendjéhez, sokkal kevesebbet csalt, mint korábban, amikor jojóeffektusba került. "Ma már sokkal fegyelmezettebb vagyok" - nyilatkozta Kirstie, aki kifejezetten arra volt büszke, hogy az ünnepek alatt is tartotta a mérsékelt cukorfogyasztást. 

Forrás: Northfoto
  • 2018

Nem is olyan régen vallotta be a színésznő, hogy Lyme-kórral diagnosztizálták. Úgy érezte, hogy ennek következményeként hízott el újra, de azt is elárulta, hogy nem érzi jól magát a bőrében. "Szeretem azt az érzést, amikor vékonyabb vagyok, ráadásul sokkal több energiám is van" - mondta Kirstie, aki előtt ezek szerint újabb megpróbáltatások állnak. 

Forrás: Getty Images
Kirstie Alleyfogyáshízásjojó-effektus