Vedd fel a harcot az egészségedért szezonális gyümölcsökkel és zöldségekkel

Forrás: Shutterstock -
fogyás szezonális egészség zöldség ősz gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végül megérkezett az igazi ősz, ami remek lehetőséget kínál arra, hogy felkészüljünk a tavaszi–nyári időszakra: tégy jót a testednek a hideg időben (is): a fogyás és az egészség természetes fegyverei.

Ősszel is sok szezonális gyümölcsöt, zöldséget találsz a boltok polcain, amelyek kitűnő vitaminforrásként szolgálnak, valamint segítenek a szervezeted kitisztításában, alakod formálásában és immunrendszered erősítésében.

A datolyaszilva és a kivi két kifejezetten finom gyümölcs, melyek télen is kiválóan segítik az alakformálásodat, valamint támogatják az egészségedet. Az első gazdag káliumban, A- és C-vitaminban, valamint kevés kalóriát tartalmaz. Mindkettő kitűnő megfázás ellen (is).

A datolyaszilva és a kivi kiválóan segítik az alakformálásodat Forrás: Shutterstock

A mandarin igazi téli gyümölcs, rengeteg vizet tartalmaz, valamint sok hasznos vitamint.

A jojóeffektus előrébb hozhatja a halálod

Sokan küzdenek az úgynevezett jojóeffektussal, jojódiétával, vagyis a hirtelen leadott, majd újra felszedett kilókkal. Egy nemrég napvilágot látott kutatás ennek hosszú távú veszélyeire hívja fel a figyelmet. Olvasd el!

Ám nem szabad megfeledkezni az olyan alapvető gyümölcsökről sem, mint az alma és a körte. Ezek mind természetes zsírégető anyagokat tartalmaznak, remekül eltelítenek és könnyen emészthetők.

Az alma és a körte természetes zsírégető anyagokat tartalmaznak, remekül eltelítenek és könnyen emészthetők Forrás: Shutterstock

De mi a helyzet a zöldségekkel? Azok sem hiányozhatnak novemberben. A káposzta igazi kalóriamentes zöldség, zsírsavakban és rostokban gazdag, ezenkívül remek választás még a vörös káposzta és a karfiol is. A mángold és a póréhagyma egyaránt véd a szezonális megbetegedésekkel szemben, a jeruzsálemi articsóka és a vörös cikória pedig segít koplalás nélkül, egészségesen fogyni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.