136 kilósan, egy nappal a szülés előtt jött rá, hogy terhes - ezután a felére fogyott

Forrás: Facebook/Miss Fit Boss: Liz Hronek -
terhesség fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Liz Hronek nagyon is aktív volt kislányként, imádott sportolni. Ennek ellenére egy rendkívül sokkoló kritika után hízni kezdett. A főiskolát már viszonylag nagy súlyfelesleggel kezdte, ráadásul a szervezete működése annyira felborult, hogy csak akkor vette észre a terhességét, amikor elfolyt a magzatvíz. Ezután azonban minden megváltozott. Ismerd meg Liz történetét!

Liz rendkívül aktív gyerek volt, versenyszerűen úszott és focizott. Ennek ellenére 8 éves korában egy orvos azt mondta neki, hogy kövér, és fogyókúráznia kellene. "Sokkoló élmény volt. Addig nem is foglalkoztatott kifejezetten a külsőm, de akkor hirtelen úgy éreztem magam, mint egy darab szar" – meséli a 36 éves Liz, aki így már általános iskolásként diétázni kezdett. Ez azonban nagyon rossz hatással volt rá, így a fogyókúra is ellentétesen hatott, szépen lassan felszöktek rá a kilók. Mire főiskolára ment, már a gyorsételek megszállottja volt, és elérte a 136 kilót.

Liz Hronek mire főiskolára ment, már a gyorsételek megszállottja volt, és elérte a 136 kilót Forrás: Facebook/Miss Fit Boss: Liz Hronek

A főiskola első évében az egyik órán fura érzés kerítette hatalmába, azt hitte, hogy bepisilt. Egy barátja elkísérte a főiskolai orvosi szobába, ahol kiderült, babát vár. Kislánya másnap meg is született. "Korábban is volt pocakom, így egyáltalán nem tűnt fel, hogy nagyobbra nőtt volna, ráadásul rugdalni sem éreztem a babát" – mondja Liz, aki számára kissé ijesztő és stresszes időszak következett az életében, hiszen teljesen felkészületlen volt, nem tudta, hogyan fog majd gondoskodni a gyermekéről.

Ez az időszak nem volt jó hatással a súlyára sem, a sok bizonytalanságban ugyanis az étel mindig biztos pontot jelentett számára. Pár év múlva azonban, amikor már nem tudott a lányával játszani, szaladgálni, érezte, hogy változtatnia kell, és nemcsak a lánya miatt, hanem önmaga miatt is. "Megértettem, hogy felelősséget kell vállalnom. Egyszerűen átkapcsolt az agyam, a gondolkodásmódom. Ekkor nem azért akartam lefogyni, mert utáltam magam, hanem azért, mert célom volt" – mondja.

Liz közben annyira beleszeretett ez edzőtermi világba, hogy maga is személyi edző lett Forrás: Facebook/Miss Fit Boss: Liz Hronek

Liz 2018 januárjában kezdett el egy újfajta étrendet, magasabb fehérje- és alacsonyabb szénhidrátbevitellel. Miután leadott 23 kilót, elkezdett együtt dolgozni egy személyi edzővel, akivel további 46 kilótól szabadult meg. Liz közben annyira beleszeretett ez edzőtermi világba, hogy maga is személyi edző lett, illetve táplálkozási tanácsadó. Ma már táplálkozási terveket és edzésterveket ír, követői számára hitelessége megkérdőjelezhetetlen, hiszen mind ismerik a történetét.

Több mint a súlya felétől szabadult meg Liz, mióta életet adott kislányának, aki már 13 éves. Azóta még egy kislánya született, aki most 4 éves. Liz legnagyobb boldogsága, hogy egészséges anyuka tud lenni, és az egészséges életmódban gyermekei számára is példa lehet.

Ez a kávés smoothie lesz nyáron a kedvenc napindító italod – recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190625-kaves-smoothie-egeszseges-recept-nyarra.htmlEz az ital a frissítő jegeskávé és a tartalmas reggeli smoothie ötvözete, ráadásul egészséges, és kiváló napindítónak a tikkasztó nyári reggeleken, amikor az ember egy gazdag, hűsítő italra vágyik leginkább. Ez Zsír!OrigoVégre itt a sárgabarack szezonja! Nemcsak íze, jótékony hatásai miatt is imádjukhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190701-sargabarack-jotekony-hatasai.htmlVégre megindult a kedvenc gyümölcsünk, a barackok szezonja is, elsőként pedig itt a nagy favoritunk, a sárgabarack. Édes, zamatos, de jótékony hatásai talán még az ízén is túltesznek. Ez Zsír!OrigoKedvenc házi pakolásunk narancsbőr ellenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190627-hazi-kaves-pakolas-narancsbor-ellen.htmlA narancsbőr igazi ősellenség a nők számára, különösen a nyári időszakban, a bikinik és a rövidnadrágok szezonjában. A filléres házi praktikák közül az egyik kedvencünk ez a szuper kávés pakolás. Próbáld ki te is! Ez Zsír!OrigoSikertörténet! Apró változtatásokkal fogyott 36 kilót ez a fiatal lányhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190628-36-kilot-fogyott-randi-vasquez-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlRandi Vasquez mindig is teltebb alkatú lány volt, de a főiskola után elvesztette a kontrollt. Egyre rosszabbul érezte magát a bőrében, végül elhatározta, hogy bebizonyítja magának, ő bizony keményen tud küzdeni. Ennek meg is lett az eredménye, Randi most boldogabb és elégedettebb, mint valaha. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoHihetetlen átalakulás! Pocakosból lett tiszta izom mindössze fél év alatt ez a férfihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190621-matt-ellengold-eletmodvaltasanak-atalakulasanak-tortenete.htmlHiába érezte, hogy elvesztette a kontrollt a teste és az élete felett, sokáig ennek ellenére sem tudott életmódot váltani. A 38 éves Matt Ellengold végül egy átlagos délutánon ismerte fel, hogy nem lehet tovább halasztani, és több oldalról is segítséget kért, hogy változtatni tudjon az életén. Ez Zsír!OrigoGyógyteák, amelyek nyáron is jólesnek és jót tesznekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190625-gyogyteak-nyarra.htmlSokak számára az őszi és téli időszak a teázások, és különösen a gyógyteák fogyasztásának időszaka. Ekkor nemcsak az íze és a jótékony hatása, de a gőzölgése, a melegsége is jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Néhány tea azonban kifejezetten frissítő hatású, langyosan iható, és különösen a nyári időszakban segíti a szervezet működését. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.