Lehetünk egyszerre kövérek és fittek? Lady Gaga 14 kilót hízott, mégis tökéletesen fittnek látszik

kövér fáradékonyság fittség tánc sovány énekesnő edzés sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lady Gaga és Christina Aguilera a közelmúltban jó néhány kilót felszedtek. Nem kevés kritika éri a popdívákat egyre terebélyesedő formáik miatt, mégis ugyanolyan lendülettel és energiával táncolják és ugrálják végig koncertjeiket, mint fénykorukban.

A bulvárhírek szerint Lady Gaga közel 14 kilót hízott az elmúlt hónapok alatt, Christina Aguilera pedig nemrég azt nyilatkozta: tisztában van vele, hogy kövér, de ez egyáltalán nem érdekli (Lady Gaga súlyproblémái ezeken a képeken igazán látványosak). A két énekesnő ugyanolyan erőbedobással táncolja és énekli végig a másfél órás koncertjeit, mint régen, amiből az látszik, a felesleges kilók ellenére is fittek tudtak maradni.

Az énekesnők edzettségi szintje egyáltalán nem lepi meg a Dél-Karolina Egyetem kutatóit, akik legújabb tanulmányukban éppen azt vizsgálták, hogy miként képesek a túlsúlyos emberek metabolikusan fittek maradni. A tanulmányból kiderült, hogy az elhízott emberek is lehetnek tökéletesen fittek, amennyiben normális marad a vérnyomásuk, továbbá a koleszterin- és vércukorszintjük.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Amanda Ursell, a Sun táplálkozási szakértője szerint egészséges ételekből is lehet túl sok kalóriát bevinni a szervezetbe, ami még mindig sokkal jobb, mint egészségtelen ételekből álló étrend mellett odafigyelni a kalóriákra.

A túl vékony emberek általában jóval kevesebb vitamint és ásványi anyagot juttatnak a szervezetükbe, mint azon túlsúlyos társaik, akik sok teljes kiőrlésű gabonát, tésztát, barnakenyeret, zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst és halat fogyasztanak, ami rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. A sovány emberek, akik kevesebb kalóriát fogyasztanak, jellemzően kevesebb B-vitaminhoz, cinkhez, folsavhoz és vashoz jutnak, ami fáradékonyságot és kevésbé ellenálló immunrendszert eredményezhet.

A brit Nemzeti Oszteoporózis Társaság szakértője szerint az alacsonyabb testtömegindex, tehát a 19-nél kisebb BMI nagyobb csontritkulási kockázatot jelent, mint a normál (20-25 közötti) testtömegindex, de természetesen a túl magas BMI az esetek túlnyomó többségében együtt jár a magas vérnyomással, koleszterinszinttel és vérzsírral, ami szintén csontritkuláshoz vezethet.

Nicki Waterman, a Sun fitneszguruja szerint a fittségnek öt alapvető tényezője létezik: a kitartás, a hajlékonyság, az erő, a sebesség, a képesség és a lelkesedés. A Cooper Intézet tudósai egy tanulmány során megállapították, hogy a fittebb emberek hosszabb ideig és egészségesebben élnek, függetlenül attól, milyen értéket mutat a testtömegindexük. Összességében tehát elmondható, hogy jobb, ha valaki túlsúlyos és fitt, mint ha vékony, de lusta, ám nem meglepő módon a tökéletes kombináció az, ha valaki egyszerre sovány és aktív.

Túl kövér, nem elég okos, csúfolják? Így kezeld a kisiskolások és kamaszok leggyakoribb problémáithttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20120926-tul-kover-nem-eleg-okos-csufoljak-kikozositik-a-kisiskolasok-es.htmlÍme a Föld legkövérebb és legsoványabb nemzetei!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120905-ime-a-fold-legkoverebb-es-a-legsovanyabb-nemzetei.htmlAki kövér, az ne vállaljon gyereket?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120827-koverseg-es-gyermekvallalas-nagyob-esellyel-hiznak-el-a-tulsulyos-szulok.htmlKiből lesz kövér anyuka?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120822-tulsuly-es-terhesseg-a-gasztroenterologus-beszel-kinek-az-eselye-nagyobb.htmlKeresztes Ildikó: "Mikor tornász voltam, 20 dkg felesleggel is kövérnek tituláltak"http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120807-keresztes-ildiko-enekesno-szepsegtippje.html"Örökre kövér maradok?" - A pajzsmirigy csapdájábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120725-orokre-kover-maradok-a-pajzsmirigy-csapdajaban.htmlGizella: "Jó, hogy férjnél vagyok, mert ilyen kövéren nem kelnék el"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120725-szomoruan-tulsulyosan-hatranyos-megkulonboztetesek-munkaban-maganeletben.htmlDr. Czeizel: Az ősember éhezett - ezért vagyunk most kövérekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120705-dr-czeizel-az-osember-ehezett-ezert-vagyunk-most-koverek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.