Nyilvánosságra hozták a család kérését Benedek Miklós búcsúztatójával kapcsolatban

Benedek Miklós
Origo - POLYAK ATTILA
a nemzet színésze gyász Benedek Tibor Benedek Miklós búcsúztató
Február 6-án lesz a Kossuth-díjas színész temetése.

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében január 9-én hunyt el Benedek Miklós. A Nemzet Színészét Február 6-án búcsúztatják a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában, hozta nyilvánosságra a Nemzeti Színház sajtóosztálya.

Benedek Miklós
Benedek Miklóst február 6-án búcsúztatják
Forrás: HOT! Magazin

A búcsúztatóval kapcsolatban Benedek Miklós családja a következőket kéri. 

"Kérjük a temetésen résztvevőket, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát, és a család tagjairól, különös tekintettel a kiskorúakról kép- és videófelvételt ne készítsenek!" - idézi a Bors

A színész tavaly beszélt egészségi problémáiról. "A COPD a tüdő és a szív együttes betegsége, amit legtöbbször a dohányzás vált ki. Esetemben is ez történt, sajnos a hosszú évtizedeken át tartó dohányzás megtette a hatását" - nyilatkozta. 

Fia, Benedek Tibor 2020-ban hunyt el: az olimpiai bajnok vízilabdázót az egész ország gyászolta. Benedek Miklós soha nem tudta túltenni magát a gyászon: "Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha. De hát megtörtént és ezzel élni kell, tovább élni" - nyilatkozta két évvel ezelőtt. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.