"85 év alatt egyszer sem veszekedtünk"

idős pár, kéz kézfogás, házasság
Shutterstock -
házaspár házasság szerelem
Minden bizonnyal nemcsak a hosszú élet, de a hosszú és boldog házasság titkáról is sokat tudna mesélni a 102 éves Tim Walter és neje, a 103 esztendős Dorothy. Igen, a brit pár már a századik születésnapon is túl van, ráadásul életük nagy részét egymás mellett töltötték, méghozzá – saját bevallásuk szerint – a lehető legnagyobb békességben.

Már ami kettejük cseppet sem rövid életét illeti, szerelmüket ugyanis bizonyos értelemben a II. világháborúnak köszönhetik:1939-ben egy katonai repülőgépgyárban találkoztak először, és szinte azonnal egymásba is szerettek. Három évvel később, a tomboló háború közepette, 1942-ben házasodtak össze. Mint elárulták: a megismerkedésük óta eltelt 85 év alatt egyszer sem veszekedtek. 

oldest couple, 85 év alatt egyszer sem veszekedtünk,  Tim Walter és neje
Forrás: Northfoto


Két éve költöztek csak otthonba

A pár egy gyümölcsgazdálkodást vezetett, ami nagyban hozzájárulhatott az egészségükhöz. Beszédes, hogy Tim 95 éves koráig bátran volán mögé ült, ráadásul egészen 2022-ig a saját otthonukban éltek – ekkor érezték csak úgy, hogy már jobb, ha ápolók veszik őket körül, és egy idősotthonba költöztek. Hosszú életük kapcsán egyébként Dorothy nevetve csupán azt mondta: Nem gondoltuk, hogy eddig fog tartani!

Forrás: Profimedia

Rekordernek számítanak

A pár egyébként Nagy-Britanniában rekordernek számít. Ugyan van egy másik házaspár, Allan és Dorothy McDowell, akik 83 éve házasok, azaz 304 nappal megelőzik a Walter házaspárt, Tim és Dorothy azonban idősebb náluk, így ők a korelnökök a szigetország idős párjai közt. Sőt, biztosak vagyunk benne, hogy az egész világon nincs sok pár, aki megelőzi őket. Nikki Cross, annak az idősotthonnak a vezetője, ahol Timék élnek, így nyilatkozott:

Megtisztelő, hogy olyan párról gondoskodhatunk, akik ilyen régóta házasok.

Forrás: Bors



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.