Ásó, kapa, nagyharang - Teszteld, mennyire emlékszel a régi idők esküvőire!

Fortepan / Fortepan -
kvíz lakodalom esküvő szokások
Egy-egy esküvő feledhetetlen pillanatai örökre velünk maradnak. A héten a Life.hu-n az esküvő témáját járjuk körbe, ezért arra kérünk, mondj igent egy kis nosztalgiázásra! Mire emlékszel a régi idők lakodalmaiból?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
1/10 1961 - Legyen szó vőlegényekről, tanúkról vagy násznagyokról, a férfiak öltözetéről sem hiányozhattak a virágok. Tudod, hogy hívják a képen is látható, jellegzetes kitűzőket?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
2/10 1961 - Manapság már ritkaságszámba mennek a hagyományos lakodalmas menetek. Fel tudod idézni, hogy a szokásrend szerint kik meneteltek a sor legelején, a kisgyerekek előtt?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
3/10 1969 - A finom falatok mindig is fontos szerepet játszottak a lagzikon, sőt, még azok másnapján is. A legények zene kíséretében meglátogatták a vendégeket és lakmároztak. Mi volt a szokás neve?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
4/10 1969 - Néha még ma is találkozhatunk egy-egy esküvőn egy különleges tortával, amelyet a párnak kell apró darabokra törni azért, hogy minél tovább tartson a boldogság. Hogy hívják ezt?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
5/10 1970 - Melyik az a köznyelvből szinte már teljesen kikopott szó, amivel egykor a jegygyűrűt illették?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
6/10 1971 - A felvételen Latinovits Zoltán és Császár Angela színművészek a Menyasszonyaim című hangjátékot rögzítik. Tudod, ki volt a való életben Latinovits menyasszonya?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
7/10 1973 - A hetvenes évek óta csökken a Magyarországon kötött házasságok száma. Tudod, hogy 1970-től 1980-ig összesen hány házasságot jegyeztek be hazánkban?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
8/10 1975 - A kelengye a menyasszonyi hozomány része volt. Általában mi került ebbe?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
9/10 1979 - Az utóbbi években a férfiak átlagéletkora 32-33 év között mozog az első házasságkötéskor. Mennyi volt ez 1980-ban?
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
10/10 1972 - Manapság igen divatosnak számít veterán autót választani a nagy napra. Milyen, akkoriban is ritkaságnak számító kocsit díszítenek épp a képen?

Forrás: Fanny magazin

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.