Rémisztő! A kamaszlány fél arcát betöltötte a daganat - fotóval

daganat nyirokmirigy-elégtelenség arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A BBC hírügynökség végigkövette egy lány útját, aki Ghánából repült Londonba, hogy megszabadítsák az arcát elborító tumortól. Regina Adaén már születésekor megjelent a daganat, amely lassan szétterjedt az egész arcán. Sorsa most a londoni orvosok és az őt támogató segélyszervezet kezébe került.

"Amikor megszületett, gyönyörű baba volt" - kezdte a beszámolót a kislány apja. Regina azonban más volt, mint a többiek. A bal arcán egyre nagyobb daganat kezdett nőni, amely, ha nem kezelik, akár végezhetett is volna vele. "Regina betegségét veleszületett nyirokmirigy-elégtelenségnek hívjuk" - magyarázza dr. Abi Boys. "Ez átterjedt az agyára, és hihetetlen méreteket öltött."

http://believe-or-not.blogspot.com
http://believe-or-not.blogspot.com

Az utóbbi egy évben Regina és édesapja, Stephen minden követ megmozgattak, hogy Londonba kerüljenek. A műtétre azonban nem volt garancia. Az orvosoknak előbb fel kellett térképezniük a kislány fejét. Érzékelőkkel mentek végig rajta, hogy lássák, milyen kockázattal járhat a beavatkozás. A tumor már a szemét veszélyeztette.

"Nehéz lesz, és kicsit veszélyes is" - közölte az orvos Reginával, hogy a lány maga dönthesse el, vállalkozik-e a műtétre. Ő azonban mindenképp vissza szerette volna kapni a régi arcát.

http://believe-or-not.blogspot.com
http://believe-or-not.blogspot.com

Dr. Ian Hutchison, a lány orvosa azt mondja, az arcnak nagyon fontos szerepe van, mivel ezen található az összes létfontosságú testrészünk. A daganat már akadályozta Reginát abban, hogy rendesen ki tudja nyitni a száját, így levegőt is nehezebben kapott. Végül a 12 órás műtét sikerrel járt, és a lány álma teljesült: új arcot kapott. Családjának azonban még meg kell szoknia, hogy más gyermeket kapnak vissza, mint akit eddig neveltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.