Miről árulkodnak szexuális álmaid?

szex álomfejtés szexualitás felnőtt álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álmodban a barátnődet nyalogatod, a főnököd hatol beléd hátulról, vagy a szomszéd srác repít a fellegekbe? A szexuális álmok félelmekről, vágyakról, érzésekről mesélnek, és ha megfejted őket, közelebb kerülhetsz önmagad megértéséhez!

Tombolnak a hormonok?

Az álmok természete sokféle lehet, így megfejtésük nem egyszerű - mondja szakértőnk, Füredi Krisztián szexuálpszichológus -, valamint az álmodás közbeni testi érzések, hangok, érzetek is nagymértékben befolyásolják az álmok tartalmát. Az álom egyik fő mozgatórugója a vágy, és mivel titkos vágyaink többnyire a szexre fókuszálnak, sok embernek vannak erotikus álmai. Aki társra vagy kalandra vágyik, gyakrabban fog erotikus dolgokról álmodni, mert így éli át a párkapcsolat és a szexuális élet hiányzó örömeit. Ez az álom vágyteljesítő funkciója, ám álmaink nem csupán üres fantáziák vagy értelmetlen összefüggések, hanem komoly jelentőséggel bíró tartalmak, amelyek pontosabb képet adhatnak személyiségünkről vagy aktuális lelki állapotunkról.

Istockphoto
Istockphoto

Élvezd, ha élvezel!

A szexuális álmok sokszor nagyon konkrétak, ám lehetnek oly mértékben elvontak, hogy az kimondottan idegen, sőt ijesztő is lehet az illető számára. Általában az alvás REM-fázisában (gyors szemmozgással járó alvási fázis) álmodunk - mondja szakértőnk. Férfiaknál ilyenkor megjelenhet a spontán merevedés, mely nem mindig jár erotikus gondolattal, inkább egyszerű fiziológiai okai vannak. Erotikus álmok hatására is megtörténhet a pénisz merevedése, és az álom hasonló testi változásokkal járhat, mint a valóságos szexuális élmény. Nők estében is tapasztalható, hogy egy erotikus álom kapcsán testi folyamatok indulnak be, és a szexuális izgalom akár orgazmussal is járhat.

A Life tippje

Meséld el a kedvesednek szexuális álmaidat, majd értelmezzétek együtt őket.


Istockphoto
Istockphoto

Ne érezz bűntudatot!

Álmaidról alapvetően nem tehetsz, mégis gyakori, hogy lelkiismeret-furdalást érzel, miközben egy másik partnerrel szeretkezel, és álmodat megcsalásnak érzed. Sokszor az álmokban éled meg azokat a vágyaidat, amelyek a valóságból hiányoznak, ám ez nem jelenti azt, hogy minden álom során átélt szeretkezés mögött valódi vágy húzódna. Az erotikus álmok - még ha olykor bizarrnak is tűnnek - legtöbbször azt mutatják, hogy kreatív, fantáziadús személyiség vagy, aki maximálisan nyitott az új dolgokra. Ha megtanulod értelmezni a fejedben lévő képeket, pozitív hatással lehet párkapcsolatodra és egész életedre.

Mi volt a legbizarrabb szexuális álmod?A Life tippje

Az esetek túlnyomó részében a perverz álmok nem jelentenek veszélyt, ám ha úgy érzed, álmaid már-már lidércesek, keress fel egy szexuálpszichológust, aki segít feltárni a mögöttes okokat, és feloldja a benned lévő konfliktusokat.


Istockphoto
Istockphoto

Álmaid nem racionálisak!

Az álmok természete sokszor nem tükrözi a valóságot, ezért nem kell aggódnod, ha furcsa vagy bizarr helyzetben hoz össze álmod valakivel, mert nem cél, hogy minden álmodat megértsd.


8 álom - Fejtsd meg a titkukat!

1. A főnököd ránt magára?
A felettessel történő szexuális álom mindig kellemes élmény. Az ilyen álmok többnyire nem utalnak szexuális motivációkra, inkább az elismerés hiánya húzódik a dolgok hátterében.

2. A barátnődet kényezteted?
Ha álmodban a barátnőddel nyaljátok-faljátok egymást, nem jelenti azt, hogy leszbikus lennél. A nők jellemző tulajdonsága, hogy szoros érzelmi kapcsolatban állnak egymással, és igénylik a másik nő barátságát. Az álom ugyanakkor arra is rávilágíthat, hogy partnereddel a szex nem éppen tökéletes, és több gyengédségre vágynál.

3. Hárman párban?
Álmodban több emberrel szexelsz? A kép utalhat arra, hogy exhibicionista, nyitott és domináns személyiség vagy, aki erősen vágyik arra, hogy mások csodálják vagy elismerjék. Ha kapcsolatban élsz, értelmezhető úgy, hogy nem vagy kielégítve és unod a szexet.

4. A nő verve jó?
Kikötöznek, ostorral fenyítenek, ám közben határtalan izgalmakat érzel? Az erőszakos jellegű szexuális álmok mögött elfojtás, lelki blokkolás húzódhat, vagy bűntudat, amelyet nem tudsz feloldani magadban.

5. Kielégít a tesó?
A családtagokkal való szexuális álmok a legijesztőbbek, ám semmi köze ahhoz, hogy szívesen részt vennél egy vérfertőzésben. Álmod jelképezheti, hogy párkapcsolatodból hiányzik az intimitás, vagy kommunikációs problémáitok vannak, ám azt is jelentheti, hogy szoros érzelmi kapcsolatban állsz az álomban szereplővel.

6. Kukucskálsz a szomszédba?
A kukkolás tudatalatti kísérlet arra, hogy valamit változtatni szeretnél a kapcsolatodban.
Ilyenkor érdemes elgondolkodnod a pasidhoz fűződő viszonyodról, ám az is előfordulhat, hogy semmilyen fontos oka sincs az álomnak.

7. Prosti vagy?
Ha álmodban pénzt kérsz szexuális szolgáltatásaidért, jelentheti azt, hogy nagyobb szexuális szabadságra vágysz, és kiaknázatlan örömforrások élnek benned, ám a valódi kéjelgéshez semmi köze.

8. Mutogatod magadat?
Ha álmodban meztelenül járkálsz az utcán, utalhat elismerés- vagy szeretethiányra, akár a munkádban, akár a magánéletedben, ám korántsem szexuális értelemben.


Ám bármiről is álmodsz, érdemes elgondolkodnod, lehet-e az álomnak számodra valamilyen üzenete, tanít-e valamire, mert előfordulhat, hogy ennek kapcsán érdekes és hasznos felismerésre juthatsz. Minél jobban megismered önmagad, annál könnyebb megtalálnod azt az érzést, mely álmaidban megformálódik. Ne gondold, hogy recept szerint értelmezhető egy álom, hisz mindenkinek egyediek és személyesek a szimbólumai, így csak az érintett személyhez kapcsolódóan jelenthetnek bármit.

Franco Marco tollából

Az álom, ha jól értem maga az ember. Vagyis az álom én vagyok. Meg más. Akié az álom. Ez sokat segít. Megismerhetjük végre a női lelkek féltett titkait. Férfiak odafigyelni tessék. Ha például párotok egyik reggel zavartan elétek áll, s idegesen mesélni kezdi, hogy nagy baj lehet vele, mert előző este, mikor álmában épp tevegelt cége rendes évi tunéziai csapatépítő túráján, Zoli a főnöke, teljesen váratlanul lerángatta a púpok közül, azonnal gerincre vágta és úgy megforgatta a homokban, hogy utána alig bírt visszamászni az állatra, ami vitte, ráadásul ezzel nem volt vége a tortúrának, mert rövid sivatagozás után hirtelen a legjobb barátnője bukkant fel egy dűne mögül, tradicionális arab népviseletben és minden különösebb magyarázat nélkül hosszasan végignyalta a testét, szájától lábáig, könnyen tehette, mert furcsa módon akkor már órák óta tök meztelenül ült a tevén, amit egyébként rohadtul élvezett, így nem csoda, hogy rövidesen meghágta két marketinges munkatársa is, ők ráadásul egyszerre, közben erősen odakötözték a tevéhez szárított kecskebéllel, és aktus alatt lószőrostorral verték véresre a fenekét, ő meg végig arra gondolt, hogy reméli Zoli, a főnök, barátnőjét is magáévá teszi, amit meg is leshet rögtön, mert ha nem akkor ő tuti, hogy ott marad Karthagóban kurvának. Szóval, ha a kedvesetek előáll ezen túlfűtött álmával, mosolyogjatok elnézően és magyarázzátok meg neki, hogy nem rosszlány ő, vagy szexben hiányt szenvedő, csupán egy elismerésre és szeretetre vágyó, érzékeny, nyitott személyiség. Ilyen egyszerű az egész. Zolinak meg azért szóljatok még aznap, hogy szálljon le a csajotokról. Nem az álomfejtés miatt. Csak úgy. Nehogy seggbe rúgja egy teve. Véletlenül.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, keresd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít. Marcótól itt kérdezhetsz!
Barátkozz Marcóval a
Facebookon és az Iwiwen is!

Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

És még: www.furedi.hu
Szexuális és egyéb álmok megértéséhez segítséget itt találsz!

Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.