átültetés transzplantáció méh
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár méh nélkül született, Moa Ottosson mindig is vágyott egy saját kisbabára. Édesanyja ezért most úgy döntött, neki adja a méhét, hogy a lánya valóra válthassa az álmát.

Tipp! Ők hazánk legszebb lányai! Nézd meg képgalériánkat!






Mit tennél, ha 8-10 heted lenne hátra?


Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Akár bele is halhatnak a műtétbe

Az anyaméh-transzplantáció még kísérleti stádiumban van, eddig még csupán egyetlen ilyen műtétet hajtottak végre Szaúd-Arábiában 2000-ben. Akkor egy 26 éves lányba ültették be egy 46 éves asszony méhét, aki az életét vesztette. Az orvosok azonban ezúttal bizakodóbbak, mivel kiküszöbölték az akkori problémákat. A kutatás vezetője, dr. Mats Brannstrom is hisz az operáció sikerében, bár hozzátette, hogy fennáll a veszélye, hogy Moa szervezete kilöki az új szervet. "Technikailag egy ilyen transzplantáció sokkal nehezebb, mint például egy vese, szív, vagy máj átültetése" - tette hozzá az orvos.

Játssz és nyerd meg a 6 darab Nativa ajándékcsomag egyikét!






Tipp! Hatalmas partin ünnepelték a Szépségkirálynőt! Képekért katt ide!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.