mellbimbó genetikai rendellenesség extra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A statisztikák szerint minden 50 nőből és minden 100 férfiból egynek van egy harmadik, "felesleges" mellbimbója. Az orvosok azonban még sosem találkoztak olyan emberrel, akinél ez a harmadik mellbimbó a talpán fejlődött volna ki.

A 22 éves Lily Allen büszkén mutogatta a fotósoknak és a tévéseknek mára már híressé vált talpán lévő mellbimbóját - értesült a MailOnline magazin, ahol képet is lehet látni a szokatlan helyre nőtt mellbimbóról.

Thinkstock
Thinkstock


Bár a statisztikák szerint igen gyakori, hogy valakinek egy harmadik mellbimbója is kifejlődjön, az többnyire a köldök felett, az úgynevezett "tejvonal" területére esik. Lily esete ezért nemcsak ritka, hanem egyedülálló is, legalábbis az őt vizsgáló orvosok még soha sem találkoztak olyan beteggel, akinek a talpán fejlődött volna ki a harmadik mellbimbója.

Tipp! Megdöbbentő világok! Nézd meg képgalériánkat!



Hibás vagy extra gén okozza az eltérést

Ezt a bizarr jelenséget egy genetikai rendellenesség okozza, amit sokan azonban észre sem vesznek, mivel olyan kicsi, hogy anyajegynek nézik. Mérettől és fejlettségtől függően ezért 8 kategóriába is sorolják az extra mellbimbókat, és a gyanús eseteket az orvosok diagnosztizálják.
Lily bimbója egyébként a harmadik kategóriába esik, mivel van bimbóudvara, ugyanakkor nem található körülötte zsírszövet. A fiatal nő elmondása szerint bár a furcsa elváltozás egész életében ott volt a talpán, de sohasem okozott neki fájdalmat, az eltávolíttatásra is csak most szánta rá magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.