Súlyos betegségben szenved az ismert színész - abbahagyja a filmezést

Bob Hoskins parkinson-kór nyugdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bob Hoskins színész a napokban bejelentette, hogy Parkinson-kóros, ezért nyugdíjba megy - abbahagyja a filmezést.

A művésznél tavaly ősszel állapították meg a betegséget - vált ismertté a napokban. Bob Hoskins a visszavonulásról szóló döntéséhez hozzáfűzte, szeretne minden olyan "nagyszerű és briliáns embernek" köszönetet mondani, akikkel az évtizedek során együtt dolgozott. A 69 éves színész emellett rajongóinak is köszönetet mondott - tolmácsolta szavait ügynöke, hozzátéve, hogy a filmcsillag örül, hogy ezentúl családjával töltheti idejét, és a magánéletének tiszteletben tartását kéri.

AFP
AFP

A brit színész az 1980-as években brit gengszterfilmekben tett szert hírnévre. Ebből az évtizedből való egyik legnagyobb sikere, a Mona Lisa, amelyért Oscar-díjra jelölték, elnyerte vele a Golden Globe-díjat, a brit filmakadémia elismerését, a BAFTA-díjat és a cannes-i filmfesztivál legjobb férfi szereplőnek járó díját. 1997-ben Európai Filmdíjat kapott a Hétszer 24 című filmben nyújtott alakításáért, 2002-ben életműdíjat vehetett át a San Sebastian-i filmfesztiválon. Később Hollywoodba ment, többek közt a Roger nyúl a pácban című film főszerepét játszotta el, valamint játszott Steven Spielberg Pán Péter-adaptációjában, a Hook című filmben. Legutóbb a Hófehér és a vadász című alkotásban volt látható Kirsten Stewart és Charlize Theron oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.