Ezért szeretik a férfiak a nagy melleket

mell szex kutatás LifeNight szexizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell tudósnak lennünk ahhoz, hogy megállapítsuk: a pasik imádják bámulni a női domborulatokat. Ők ugyan nem vallják be, de a kutatások nélkülük is igazolják a tényt, miszerint ha egy férfi egy hölgyet fixíroz, a szeme több időt pihen annak mellkasán, mint a testének bármelyik részén. Azt is tudjuk, hogy egyesek a nagyobb cicikre buknak, másokat inkább a kisebbek vonzanak. De vajon mire gondolnak a pasik, amikor felmérik az "áldozatukat"?

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is! Ha pedig csak szexi pasikat nézegetnél, akkor íme a Napi hím oldal!


Egy amerikai kutató, dr. Swami különös kutatásba kezdett. 361 heteroszexuális fehér férfit kért meg arra, hogy vizsgálják meg és értékeljék a 3D-ben levetített, kis és nagy keblekkel vegyesen megáldott 5 hölgyet. A felmérés alapján leggyakrabban az átlagos méretű cicikre esett a férfiak választása, a nagy és nagyon nagy mellek azonban a fiatalabb srácok körében abszolút győztesnek bizonyultak. Nem meglepő módon a dús kebleket preferáló férfiakról kiderült, hogy sokkal inkább táplálnak szexista, a nőt tárgyként kezelő érzéseket a videókban szereplő hölgyek iránt, mint - ahogy a tanulmány szerzője nevezi - a jóindulatú szexisták. A szexizmus gyökerei azokból a sztereotípiákból származnak, miszerint egy nő akkor lehet igazi nő, ha kellően domborodik a mellkasa. A szexistákkal ellentétben a jóindulatú szexisták azonban nem éreznek ellenségességet velük szemben, sokkal inkább gondoskodó és védelmező érzéseket váltanak ki belőlük a női mellek.

Thinkstock
Thinkstock

Dr. Swami szerint a legtöbb férfi azért találja sokkal vonzóbbnak a nagyobb melleket, mert ez a testrész továbbra is a nőiesség hagyományos fogalmaival kapcsolódik össze. A szakértő korábban is tett már érdekes felfedezést a témával kapcsolatban: kutatásaiból kiderült, hogy a férfiak, ha éhesek, sokkal jobban vonzódnak a dús keblekhez. Ennek a hátterére nagyon kíváncsiak lennénk...

Hölgyeim, azért bánjunk mi is óvatosan a megítélésekkel: nem minden férfi szexista disznó, aki a teltebb formákra bukik!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.