párkapcsolat férfi szerelem telefonhívás szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy egy férfi a sikeresnek tűnő megismerkedés után miért nem hívja, vagy miért csak sokára hívja fel a nőt, az a tapasztalatok szerint legalább akkora rejtély a gyengébbik nem számára, mint hogy hova tűnnek időnként a páratlan zoknik a mosógépből. A Life.hu épp ezért most megkérdezett néhány férfiút az okokról.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


1. Kiéheztetős taktika

Tamás, kereskedő (34)

"Nyilván azért nem hívok valakit, mert gáz a csaj. Ha nem gáz, akkor hívod, és randi. Ha pedig gáz, de szexelnél vele, akkor majd hívod, ha szexet akarsz, aztán vagy jön, vagy nem. Akit hívok, azt két nap után hívom. Három nap már sok, akkor agyal. Ha másnap hívod, akkor meg elbízza magát. Az ideális szerintem két nap, de persze ez szituációfüggő is lehet. Ja, és az alap, hogy ha felhívod, akkor nem másnapra tervezel randit, hanem három-négy nappal későbbre. Talán kicsit a kiéheztetés miatt, meg inkább hogy lássa, nem kapkodunk. Nem minden áron akarunk találkozni, mert van más dolgunk is. De persze belátható időn belül szeretnénk látni, mert érdeklődünk, ugye. De csak elegánsan."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

2. "Majd hívlak" = nem

Bálint, személyi edző (25)

"Ha én valakinek az első alkalom után - legyen az akár randi, akár egyéjszakás kaland - azt mondom, hogy 'majd hívlak', az azt jelenti, hogy nem fogom hívni. Hogy miért kérem el mégis a számát? Mert látom a várakozást a szemükben, és korábban meg láttam már sokszor azt a szomorú kifejezést is a kis arcukon, mikor úgy búcsúztam el, hogy semmivel se utaltam a kapcsolatfelvételre. Szóval mert nem akarom megbántani őket. Ha viszont valakivel akarok folytatást, azt ott helyben megmondom, sőt, igyekszem le is dumálni vele, hogy mikor és hol találkozzunk legközelebb."


3. A bűvös 2-3 nap

Gábor, mozigépész (29)

"Én általában 2-3 napot várok, például ha pénteken ismertem meg, akkor a hétvégét kivárom, és hétfőn hívom fel, amikor már elkezd azon agyalni, hogy miért nem hívom. Az egyik hosszú kapcsolatom is így kezdődött, és a barátnőm utólag bevallotta, hogy ha másnap hívom, talán nemet mond a randira, mert a buliban, ahol elkértem a számát, annyira nagy benyomást még nem tettem rá. Viszont így elkezdte bökni a csőrét, hogy miért nem keresem, és ettől kíváncsi lett. De embere válogatja, ismerek olyan lányt is, akit ha nem hívtam volna fel másnap, utána már hiába, neki elvei voltak, hogy egy pasi keresse őt másnap, különben akkor biztos nem is érdeklődik eléggé. Szerencsére akkor épp olyanom volt véletlenül, hogy egyből hívtam. Régebben összevissza csináltam ezt."


4. Szakértői szemmel

Zoltán, pszichológus (43)

"A nők könnyebben beleélik magukat bizonyos helyzetekbe és reményekbe, a férfiak lassabban oldódnak fel érzelmileg - főleg ez lehet a magyarázata a 'nagy rejtélynek'. Továbbá a férfiak, főleg az elején, még nagyon vigyáznak a büszkeségük álcájára, nem akarják 'kiadni' magukat, és belemenni egy egyoldalú játékba, ahol a hagyományosan rájuk háruló kezdeményező szerep átmegy abba, hogy ők tepernek, a nő meg vagy igent mond, vagy nemet. Szóval ebben az időhúzásban tudat alatt az is benne van, hogy a nagyobb mértékű kölcsönösséget előcsalogassák vele - persze a dolog jellegénél fogva ez sokszor pont fordítva sül el."


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

5. Kaphat még egy esélyt

Dénes, zenész (37)

"Ez a dolog nálam attól függ, hogy mekkora benyomást tett rám az illető. Ha nagyon lenyűgözött elsőre, akkor nem szégyellem 'kiadni magam', és már aznap este hívni, vagy inkább üzenni neki, valami lelkeset. Ha csak szimplán jó volt, de nem érzem a nagy szikrázást, akkor 2-3 nap múlva azért adok neki egy újabb esélyt, és volt már olyan, hogy egy ilyen kezdés után szerelem lett a dologból. Ha pedig nem jött be, akkor nem hívom. Ennyi."


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.