Hihetetlen! Emberi baktériumból készítettek sajtot

ember tudós kísérlet készítés baktérium sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok saját testükből vett baktériummal oltottották be a tejet, amiből utána ehető sajtot készítettek.

Christina Agapakis amerikai tudós és Sissel Tolaas norvég illatszakértő egy dublini kiállításon mutattak be 11 darab sajtot, amelyhez a tejet a saját baktériumállományukkal oltották be - tudta meg az Origo.hu. A baktériumokat orrból, fülből és köldökből vették. A végeredmény tökéletes friss, fehér sajt lett, egy kis emberszaggal megspékelve.

A különleges sajtok semmiben sem különböznek a normális eljárással készült társaiktól Forrás: youtube

A kísérletezésnek nem az volt a célja, hogy étkezésre alkalmas élelmiszert állítsanak elő. A tudósok az emberi szervezet összetett élővilágát szerették volna ezzel bizonyítani. Szerintük túlságosan sterilizált világban élünk, ahol a többség nem tudja, hogy az egyes oltókultúrák tejsavbaktériumai és a testünkön élő, testszagot okozó baktériumok milyen közel állnak egymáshoz.

A kísérletről készült videót itt nézhetitek meg:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.