Kiderült, mi okozhatta Szöllősy-Csák Gergely humorista halálát

halál öngyilkosság stand up baleset humorista Szöllősy-Csák Gergely baktérium-fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Baktériumfertőzésre gyanakodnak Szöllősy-Csák Gergely halála kapcsán. A humorista mindössze 36 éves volt, mégsem tudott megküzdeni a gyilkos kórral. De felmerült az öngyilkosság lehetősége is.

Ahogy a Life.hu is megírta, pénteken tragikus hirtelenséggel halt meg a Dumaszínház volt fellépője, Szöllősy-Csák Gergely, akinek halála okát a Bors próbálta kideríteni.

Forrás: Facebook/Dumaszínház

Mivel Gergely szeretett motorozni, és éppen péntek este szenvedett halálos balesetet egy kétkerekűvel közlekedő Dabas környékén, az első számú teória szerint a fiatal humorista volt az áldozat. Szintén elterjedt, hogy talán öngyilkos lett. A lap információi szerint azonban más áll a háttérben: Gergely végzetét egy bakteriális fertőzés okozta.

„Egy hónapja került kórházba, lázas volt. Az orvosok szerint egy olyan baktérium terjedt el a szervezetében, ami egészséges emberekben is megtalálható" – mondta a lapnak Gergely egyik közeli hozzátartozója, aki azt is elárulta: képtelenek feldolgozni a tragédiát azok, akik szerették a fiatal művészt. A lap értesülése szerint a humorista családja nem kívánja vizsgáltatni a kórház esetleges felelősségét a haláleset miatt.

Szövődmény alakulhatott ki

Dr. Bense Tamás szerint igen ritka, de fiatal szervezetnél is előfordulhat olyan lefolyású bakteriális fertőzés, ami halállal végződik. "Léteznek olyan rezisztens baktériumok, amik ellenállnak az antibiotikumnak is. Lehetséges, hogy valamilyen – eddig ki nem derült – alapbetegsége volt, ennek szövődménye is lehetett a tragédia. A fertőzés következtében kialakulhattak olyan szövődmények, amik létfontosságú szerveket – szív, tüdő, máj, vese – érinthettek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.