Alzheimer-kór: az emlékei mellett az arcát is elveszíti a beteg

betegség lélek demencia egészség emlékek Alzheimer-kór
Az Alzheimer-kór az egyik legszomorúbb betegség, amely nemcsak a beteg teljes életét dönti romba, de szerettei érzelmeit is a végsőkig feszíti. Szembesülni azzal, hogy a szülő vagy éppen a társ elveszíti a közös élet emlékeit, hogy csak élményfoszlányok maradnak, ha maradnak, a legszebb pillanatokról is, szinte elviselhetetlen.  

Arról, hogy mit éreznek a betegek, csak feltéltelezéseink lehetnek, ahogy azt sem tudjuk, hogy saját magukról mit gondolnak, sérül-e az "énazonosságuk", mennyire mérik fel személyiségük határait mindazok, akik ezzel a méltatlan betegséggel küzdenek.

Egy Alzheimer-kórban szenvedő művész önarcképein keresztül azonban valamennyire felmérhető az a reménytelen folyamat, ahogy évről évre veszített el mindent a művész, saját magát is.

/1409/Egy_A2014918115948

A közelmúltban egy Alzheimer-kórban szenvedő édesanyáról készült megható videó járta be a világhálót, melyet a Life.hu is bemutatott:

Sean Connery Alzheimer-kóroshttp://www.life.hu/drlife/20130826-sean-connery-szinesz-sulyos-alzheimerkorban-szenved-baratai-szerint.htmlA színész állítólag Alzheimer-kórban szenved és állapota súlyos. Már csak árnyéka önmagának.Dr. LifeAkár öngyilkos is lenne - Cliff Richard retteg az Alzheimer-kórtólhttp://www.life.hu/drlife/20111018-cliff-richard-es-novere-ongyilkosok-lennenek-ha-alzheimerkor-tamadna-meg.htmlSir Cliff Richard egy rádióműsorban bevallotta, fontolóra venné az eutanáziát, ha benne is kialakulna az Alzheimer-kór.Dr. LifeFahéjjal az Alzheimer ellenhttp://www.life.hu/drlife/20110630-fahejjal-az-alzheimer-ellen.htmlA köztudtottan immunerősítő fahéj lehet az új orvosság az Alzheimer ellen. A Tel-Avivi Egyetem kutatói 4 hónapig tesztelték az egereken, akik fahéjas vizet kaptak - az eredmények pedig igen biztatóak.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.