Kezdődjön jól a napod! Íme, három egészséges és finom reggeli

Forrás: Thinkstock -
vitamin család egészség étel reggeli fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tény, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, sokan azonban kihagyják a napi rutinjukból – vagy egy rosszul megválasztott fogyókúra vagy éppen a jól ismert reggeli rohanás miatt. Pedig ha ügyesek vagyunk, néhány pillanat alatt isteni finom, egészséges és kalóriaszegény finomságot varázsolhatunk az asztalra. Íme, néhány nagyszerű recept.

Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal

Hozzávalók két személyre: 1/2 vöröshagyma aprítva, 3 gerezd fokhagyma préselve, 1 evőkanál + 0,5 dl csirkealaplé, 1 db csiperkegomba vékonyra szeletelve, 1/2 közepes paradicsom kockákra vágva, 3 tojás, 3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom, só és fekete bors ízlés szerint

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: szeleteld fel a vöröshagymát és préseld össze a fokhagymát. Egy serpenyőben melegíts 2 evőkanál csirkealaplevet (mikróban egy bögre vízhez adj egy fél leveskockát és forrald fel). Amikor az alaplé forrni kezd, add hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, gyakran kevergetve párold körülbelül 3 percig. Add hozzá a fokhagymát és a gombát, majd párold tovább újabb 2 percig. Add hozzá a maradék alaplevet, a paradicsomot, a sót és a borsot, majd párold tovább 1 percig. Egy kis tálkában keverd össze a 3 tojást, majd sózd és borsozd. Keverd bele az apróra vágott bazsalikomot. Öntsd a tojást a zöldségekre, majd lefedve, alacsony lángon főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a tojás el nem készül.

Elkészítési idő: 10 perc

Buggyantott tojás spenóttal

Hozzávalók egy személyre: 1 db tojás, 1 teáskanál ecet, 1 nagy marék friss spenót

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: forralj fel vizet egy lábasban. A feltett vízbe tegyél egy teáskanál ecetet (ez fogja majd össze a tojást). Egy kis tálkában törd fel a tojást, majd óvatosan csusszantsd bele a felforrt vízbe. Ne aggódj, az ecetnek köszönhetően nem fog szétesni, és a végén gyönyörű buggyantott tojásokat fogusz kapni. Főzd kb. 5 percig. Meleg pirítóskenyéren és friss spenótlevelekkel tálalva a legfinomabb.

Elkészítési idő: 10 perc

Áfonyás-diós-lenmagos zabpehely

Hozzávalók két személyre: 5 dl víz, só, 8 evőkanál zabpehely, 1/2 teáskanál fahéj, 4 evőkanál szárított áfonya, egy marék dió apróra vágva, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál méz, 2 dl tej

Forrás: Thinkstock

Elkészítése: keverd össze a vizet és a sót egy kis edényben. Amikor a víz felforrt, add hozzá a zabpelyhet, majd gyakran kevergetve, fedő nélkül főzd körülbelül 5 percig, amíg a zab a vizet csaknem teljesen felszívta. Add hozzá a fahéjat, az áfonyát, a diót és a lenmagot. Keverd össze, fedd le, majd hagyd állni lefedve 5 percig. Tejjel és mézzel tálald.

Elkészítési idő: 10 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.