Egy fénykép miatt vitték orvoshoz a kisfiút, akiről így derült ki, hogy szemrákja van

Forrás: Thinkstock -
fénykép árnyék fotó kisfiú diagnosztizálás szemrák daganat tumor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 3 éves Taylort azután vitték orvoshoz, hogy nagynénje furcsa árnyékot vett észre a fiú szemében a róla készült képeken. A gyanú beigazolódott: a gyereket szemrákkal diagnosztizálták.

Senki sem gondolta, hogy Taylor Treadwell életét tulajdonképpen az édesanyja által készített fotói fogják megmenteni. Az asszony ugyanis egy modellügynökségnél szerette volna leszerződtetni a 3 éves kisfiút, emiatt készített a csöppségről képeket.

Forrás: Thinkstock

Ezeket nézegette Taylor nagynénje, aki azonnal felhívta a szülők figyelmét a fiúcska pupillájának árnyékára és egy általa nemrég olvasott cikkre, amelyben egy ritka betegségről, a szemrákról írtak. Az ő javaslatára vitték el a gyermeket háziorvosához, aki megállapította, Taylornak retinoblastomája van: jobb szemgolyóján, amelyre teljesen vak volt, egy daganatot találtak, a balon három tumort diagnosztizáltak.

Így lesz rákos daganat a szemgolyódon

Joanne Hill szemfáradtságra panaszkodva fordult orvosához. Nem sokkal később kiderült: retináján egy rosszindulatú daganat fejlődött. Történetét ide kattintva olvashatod.

A fiú mára jobban van, hála a 4 hónapon át tartó kemoterápiának, amely bár kockázatos volt – akár a látását is elveszíthette volna –, a jobb szemében található tumor összezsugorodott és a balban található daganatok sem nőttek tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.