Intim neszek, szagok, szellentés, szégyenskála - Te mire vagy képes, hogy ne bukj le a szaggal?

Forrás: Thinkstock -
betegség család egészség bélgáz ürítés emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek milliói rettegnek attól, hogy valaki meghallja a szellentéssel, vécézéssel járó zajokat – derült ki egy friss kutatásból, amely a leggyakoribb taktikák között említi a csapfolyatást és a ventillátor bekapcsolását.

Senki sem vágyik arra, hogy a munkatársai vagy a randipartnere tanúja legyen az intim neszeknek. Olyannyira nem, hogy az amerikai Indianai Egyetem szakértői szerint még egy bizonyos „szégyenskála” is létezik, amelynek az élén a potenciális párjelölt füle áll.

Forrás: Thinkstock

A nők és a homoszexuális férfiak a legszemérmesebbek

Sok párkapcsolatban az intimitás mélységének a fokmérőjeként kezelik ("Mersz már pukizni előtte?") a "lazulást". Mások annak ellenére őrzik "titkaikat", hogy az élet más területén - a szexben is - képesek mély odaadásra és felszabadultságra.
Ami a nemek közötti megoszlást illeti, a nők és a homoszexuális férfiak félnek a leginkább attól, hogy meghallják őket. A leszbikus hölgyek gondolkodnak a leglazábban a témában, még a heteró férfiaknál is rugalmasabban. A heteró férfiakat sem kell azonban félteni, ha a puki kezeléséről van szó, az urak felszabadultan szellentenek nyilvánosan. Nem véletlenül, hiszen náluk "elnézőbb" a társasági etikett. Férfitársaságban nem nézik ki maguk közül azt, aki elereszt egy galambot, és a párkapcsolatokban se szakítópróba a szellentés léte. Sokkal inkább humor forrása.

Bizarr módszerek

A zajok és a szagok tompítására azonban a szemérmesebbeknek megvannak a maguk módszerei, legyen szó szellentésről vagy székletürítésről.

„Vannak, akik megtanulták mesterien kontrollálni a farizmaikat, hogy a gáz minél lassabban áramoljon ki” – idézte a tanulmányból a Discover magazin. Egy heteroszexuális férfi például úgy nyilatkozott, hogy ha érzi, hogy „hangos lesz”, és adott társaságben ciki lenne a hanggal érkező szellentés, akkor „szakaszosan engedi ki”.

De akadnak más módszerek is:
- Mások arra is képesek, hogy kizárólag kora reggel vagy késő este menjenek vécére, vagy felkeresnek egy másik emeletet (ismeretlenek előtt nem annyira gáz a gáz), vagy átmennek egy másik épületbe.

- Csak mélycsészés (ahol azonnal a vízbe csobban az "anyag") WC-t választanak, itt ugyanis kevésbé árasztja el a fülkét a szag. Ha ilyet nem találnak, inkább órákig (vagy hazaérkezésig) tartogatják a szükséget.

Forrás: Thinkstock

- Még a csészén ülve húzzák le az "eredményt", késlekedés nélkül. Az "utórengést" se várják meg.

- A fülkébe érve azonnal "szagtalanítanak", ha kell, a táskában lévő méregdrága parfümmel.

- Addig taktikáznak, míg valóban egyedül maradnak - a mosdónál matatnak, sminket frissítenek és szó szerint lesik azt a két percet, amíg tanúk nélkül tudnak megszabadulni a természetes tehertől.

Társasági aggályok

A 172 egyetemi hallgató bevonásával készült felmérés kifejezetten „a székletürítésre és a bélgázra vonatkozó társasági aggályokra” irányult, és a Social Problems című szaklapban jelent meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.