Ne menj edzeni gyantázás után!

gyanta edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendszeresen jársz edzeni, és persze a szőrtelenítést sem hanyagolod el, igaz? Most eláruljuk, mennyi ideig érdemes várnod, hogy elindulj edzeni, miután kész vagy a szépség rutinoddal. Meg fogsz lepődni!

Ha lézeresen szőrtelenítettél, a bőrödön a kis sejtek nyitottabbak, ezért könnyebben bejut a fertőzések, kosz, izzadság a bőröd belső rétegeibe. Aznap, amikor elvégezték rajtad a kezelést, semmiképp ne menj edzeni. Várj inkább 24 órát, de még jobb, ha 48 óráig kibírod.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A bikinigyanta nem túl kellemes élmény, főleg, ha izzadsz a kezelés utáni 48 órában. Jó, ha ilyenkor kihagyod az izzadós konditermi bulikat 1-2 napig, ha nem akarsz sírva távozni a helyszínről az égő fájdalom miatt. Ha van időd jegelni a gyantázott területet., elég egy napot várni.

Ha arckezelésen vettél részt, úgy időzítsd a következő edzést, hogy legalább 24 óra elteljen a kettő között. Mivel az ilyen kezelések alatt kinyílnak a pórusaid, könnyen belemegy azokba mindenféle szennyeződés a konditeremben, így felesleges lesz a tisztító kezelésed.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.