Demcsák Zsuzsa "felvilágosító órát" tartott

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Demcsák Zsuzsa védőoltás oltás méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A HPV vírusról beszélgetett Demcsák Zsuzsa Az ének iskolája egykori versenyzőivel. Fontos, hogy a lányok már fiatal korban is tudatosak legyenek.

Évente több mint 4000 nő halálát okozza a méhnyakrák Magyarországon, ezért egyre többen oltatják be magukat a betegség ellen. Tavaly 38 ezer lány szerzett védettséget a nemzeti védőoltási program keretében. Demcsák Zsuzsa Juhos Zsófival és Gyuris Lucával, Az ének iskolája tavalyi diákjaival beszélgetett, akik szintén megkapták az oltást.

Megelőzhető a méhnyakrák

Szakemberek állítják, az időben felismert és kezelt méhnyakrák gyógyítható, ma ebbe egyetlen nőnek sem lenne szabad belehalnia. A daganatos elváltozás nem alakul ki egyik pillanatról a másikra és számos jel utal már a betegség fellobbanása előtt is arra, hogy nem jó irányba tart a szervezet. A nőgyógyászati szűrések hazánkban pedig bárki számára elérhetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.