Megégett a vaginája, 9000 forint értékű benzinkártyát kapott kompenzálásul

Forrás: Thinkstock -
kompenzáció vizsgálat baleset vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hüvelytükrözésre ment egy 21 éves új-zélandi nő. Brutális sérülést szenvedett, rengeteg pénzért, hónapokig kezelték kórházban. Vaginájának 80 százaléka leégett.

Alap esetben pár percig tart egy hüvelytükrözés, és a páciens semmilyen fájdalmat nem érez. Ilyenkor 5 százalékos ecetsavat használnak, de kiderült, a kórházban, ahol a nő megsérült, 100 százalékos savval dolgoztak.

Forrás: Thinkstock

Mivel a fiatal nő még nem volt korábban tükrözésen, azt hitte, normális a szörnyű fájdalom, amit érez. Hazaérve még erősebbek lettek a fájdalmai, de akkor derült csak ki számára, hogy tényleg nincs minden rendben, mikor felhívták a kórházból. Elmondták neki, hogy egy másik nőnek annyira fájt a tükrözés, hogy sikított, ezért elküldték vizsgálatra a használt savat, és kiderült, nem 5, hanem 100 százalékos koncentrációjú.

A beszállító gyógyszertár volt a hibás. A nő kártérítésül kapott egy bocsánatkérő levelet és a kb. 9000 forint értékű benzinkártyát, pedig kocsija sincs.

A leégetett vaginájával hónapokig kellett orvoshoz járnia, és majd' félmillió forintos összeget hagyott ott a kezelésekért. A gyógyszertár vezetése nem fizette ki a kórházi számlát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.