Elképesztő vitát szított Gwyneth Paltrow! Félrevezette olvasóit a mellrákról!

Forrás: AFP/Steven Henry -
mellrák kutatás blog melltartó Gwyneth Paltrow
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színésznő Goop nevű életmód blogjában Dr. Habib Sadeghi írt hosszú bejegyzést arról, hogyan függ össze a melltartó viselése és a mellrák kockázata.

A bejegyzésen sokan kiakadtak, a kérdés ugyanis már többször is felmerült az elmúlt években, de egyértelműen cáfolták a kutatások ezt a megállapítást.

Forrás: AFP/Steven Henry

Egy San Fransisco-i nőgyógyász, Jennifer Gunter a megbotránkozók egyik szószólója lett, aki meg is kérte a blog szerzőit, hogy azonnali hatállyal vonják vissza az írást, mert feleslegesen pánikot kelt, ráadásul semmilyen tudományos háttérrel nem támasztják alá érveiket.

Fontos az önvizsgálat! Minden, amit a mellrákról tudni kell

Magyarországon évente több ezer nőnél diagnosztizálnak mellrákot. A statisztikák szerint egyre kevesebben halnak bele. Minél korábban ismerik fel a kórt, annál nagyobbak az esélyek a túlélésre és a gyógyulásra. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.