Müller Péter: "A félelmedet nem legyőzni kell, hanem megérteni"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség halál félelem Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 201. rész. 

Ez egy nagyon igaz, végső tapasztalás. Akkor fedeztem fel, amikor átestem egy halálélményen, és rájöttem, hogy nincs halál. Azért féltem a haláltól, mert nem ismertem még ezt a csodálatos élményt. Fénybe léptem, nem sötétbe – amitől odáig rettegtem.

„Ha ez a halál – gondoltam -, kár volt félni! Kár volt elrontani az életemet ostoba félelemmel.”

Forrás: Thinkstock

Attól félünk, amit nem ismerünk igazán. Ha már benne vagy, még ha rossz is, tudod, hogy előbb-utóbb túl leszel rajta, és nem lesz semmi baj. A sötét alagút végén ott a Nap! Világosban nem félünk, csak sötétben. És abban a pillanatban, amikor fénybe érsz, eloszlik a sötétség és a félelem. És marad a fény. És a csoda.

Ilyen értelemben a félelem kitűnő útjelző: a megismerés útját mutatja. Ennek az útnak a végén ott van a valódi boldogság és a valódi szeretet, amit nem lehet elveszíteni, soha. A félelmedet nem legyőzni kell, hanem megérteni. Abban a pillanatban megszűnik! Ha félsz vagy szorongsz, mondd magadnak: meg akarom ismerni azt, amitől félek, föl akarok ébredni belőle, mert rossz álomban járok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.