"Őszintén az ő szintjén" - Minden szülő ezt várja a gyerekétől, de saját maga ritkán él vele

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat őszinteség kapcsolat
Minden szülő őszinteséget vár a gyerekétől, de saját maga ritkábban él ezzel a luxussal...

Gyakran mondjuk a gyereknek, hogy "ami piros, az tilos”. Majd rángatjuk át a piroson az óvodába, mondván késésben vagyunk. Mindig igazmondásra buzdítjuk, de amikor esetleg felveszi a telefonunkat, azt suttogjuk neki: "Mondd, hogy nem vagyok itthon!”

Forrás: Thinkstock

Olyanról nem is beszélek, hogy esetleg eldöntött dolog a válás és a szétköltözés, de a gyerek hónapok óta azt hiszi, hogy apa éjszakánként az irodában dolgozik, mert sok a munka. Vagy mostanában azért nem látogatjuk a nagyit, mert hosszabb utazásra ment, miközben meghalt.

Szavakkal egészen sokáig át tudod verni őket, de az érzéseiket nem tudod becsapni.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Nem arról beszélek, hogy romboljuk össze a gyerek hitét a Télapóban vagy a Jézuskában. Persze felmerül a kérdés, hogy van e jogom őszintének lenni a gyerekkel kényes témákban, amikor ezzel rossz érzést okozok neki.

Szerintem nincs jogom hozzá. Ugyanis ez a kutya kötelességem. Természetesen a józan ész mindenekfelett áll, de az "őszintén az ő szintjén” alapelv és az egyenesség mindig célra vezető.

Forrás: Thinkstock

Ne a pénz és a hatalom szeretetéről, hanem a szeretet és az őszinteség hatalmáról beszélj neki.

És ne csak beszélj róla, mutass is példát, mert ha egyszer majd azt kérdezi tőled, hogy: "Miért nem voltál velem őszinte?”, az lesz életed egyik legrosszabb napja.

Muri Enikő hamarosan férjhez megy - Már az időpontot is kitűztékhttp://www.life.hu/intim/20151020-muri-eniko-a-2011es-xfaktor-ezustermese-hamarosan-ferjhez-megy-es-csaladot-alapit.htmlA 2011-es X-Faktor ezüstérmese már családra vágyik, ez ehhez vezető első lépés azonban az esküvő lesz majd. IntimOrigoFrank Sinatra el akarta venni Marilyn Monroe-thttp://www.life.hu/intim/20151020-frank-sinatra-oneletrjazi-konyve-szerint-el-akarta-venni-marilyn-monroet.htmlA szőke szexszimbólum teljesen levette a lábáról Frank Sinatrát, aki a most megjelenő életrajzi könyve szerint annyira beleszeretett Marilyn Monroe-ba, hogy el akarta venni felelségül. A színésznő azonban kikosarazta. IntimOrigoHoppá! Kristen Stewart ledobta a textilthttp://www.life.hu/intim/20151020-kristen-stewart-mario-testino-torolkozo-sorozataba-fenykepezkedett.htmlIgazán merész fotósorozaton mutatta meg bájait Kristen Stewart, akinek meztelen testét csupán egy szál törölköző takarta. IntimAFPSarka Kata kiborult! Prostitúcióval vádolták meghttp://www.life.hu/intim/20151019-sarka-katat-prostitucioval-vadoltak-meg-kiborult-a-musorvezeto.htmlHajdú Péter felesége a hivatalos Facebook-oldalán fejezete ki felháborodását, és írta le a véleményét az őt ért támadásokkal kapcsolatban.IntimOrigoChris Martin a nyílt utcán bonyolódott csókcsatába új kedvesével http://www.life.hu/intim/20151019-chris-martin-es-parja-parizs-utcain-csokoloztak-a-lesifotosok-szeme-lattara.htmlA világhírű zenész a hétvégét Párizsban töltötte új szerelmével, Annabelle Wallissal, amit a lesifotósok meg is örökítettek. A pár nem bujkált a kamerák elől. Intim--Reneé Zellweger kikezdett a Bridget Jones szépfiújával?http://www.life.hu/intim/20151019-renee-zellweger-a-hirek-szerint-osszemelegedett-a-bridget-jones-szepfiujaval.htmlA hírek szerint fülledt hangulatban telnek a film forgatási napjai: Zellweger állítólag teljesen belehabarodott kollégájába, Patrick Dempsey-be, aki a legújabb részben igen közel kerül majd a főszereplőhöz. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.