Szar a kapcsolatom, de ragaszkodom hozzá... Ismerős?

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevés rosszabb érzés van, mint a bizonytalanság. Minél több bizonytalanság van valakinek az életében, annál zaklatottabb. 

Egy embertől a halála előtt nem sokkal bármit elvehetsz. A házát, a kocsiját, a pénzét, nem fog hozzá ragaszkodni, pedig elképzelhető, hogy nem volt nála önzőbb és pénzközpontúbb lény az egész bolygón. Ha viszont elvennéd tőle az igazát, azt, hogy ki a barát, ki az ellenség, hogy "hol van fent, és hol van lent”, azaz az utolsó biztos pontjait, abban a minutumban meghalna.

Forrás: Thinkstock

Ugyanis az embernek szüksége van biztos pontokra az életében.

Ezek lehetnek emberek, tárgyak, számára alapvető igazságok és nagyon sok minden, amik mint útjelző táblák a közlekedésben, úgy vannak jelen az életében. Ha ezek nincsenek meg, zűrzavarba kerül. A bűnözőnek a biztos pontja, hogy lopni kell, a vallásos embernek, hogy hinnie. Talán egyértelmű a minősítése a két dolognak a te szemedben, az, hogy melyikkel tudsz azonosulni, viszont a két személy ugyanúgy ragaszkodik a sajátjához.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Sokszor egy ilyen biztos pont a párkapcsolatunk. Akkor is, ha rossz, akkor is, ha a környezetünkben nincs élő ember, aki ne azt mondaná, hogy menekülj! És akkor is valamiért ragaszkodunk hozzá, ha már több benne a rossz, mint a jó. Ragaszkodunk hozzá, mert biztos pont.

Forrás: Thinkstock

Meg lehet válni tőle, de helyettesíteni kell valamivel. Nem feltétlenül egy másik személlyel, elképzelhető, hogy egy másik elgondolással. Például azzal a felismeréssel, hogy egy rossz kapcsolatnál jobb az egyedüllét vagy az átmeneti egyedüllét. Sokszor ez a külső nézőpontból való ránézés már képes megszüntetni a társfüggőséget.

Ezért, ha szeretnél megszabadulni egy rossz szokásodtól, beidegződésedtől, mert felismerted, hogy az már nem segíti az életed, találj helyette egy olyan stabil pontot, ami működőképesebb, és egyszerűen cseréld ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.