Szeméremajkak redizájnolva: egy műtét, ami sokak életét megváltoztatja

Forrás: Thinkstock -
hiúság plasztika intim plasztika beavatkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre népszerűbb a szeméremtest-plasztika, Amerikában egy év alatt a másfélszeresére nőtt a beavatkozásra vállalkozók száma. A beavatkozást sok nő azért választja, mert szeretne tökéletesen kinézni testhezálló nadrágban és bikiniben. Nem ez az egyetlen megdöbbentő vagy érhetetlen plasztikai beavatkozás.

A páciensek köre 16-tól 70 éves korig terjed, és minden eddiginél többen akarnak ilyen műtétet. Az American Society for Aesthetic Plastic Surgery adatai szerint

a szöveteltávolításos és átalakító műtétek száma 49 százalékkal gyarapodott 2013-ról 2014-re.

A nők főleg kis- vagy nagyajak-plasztikát kérnek, amivel megváltoztatható e részek mérete és formája. Jellemzően kisebb és szimmetrikusabb alakot szeretnének. Dr. Jennifer Walden, a szervezet szóvivője elmondta, hogy ma már ez az egyik leggyakoribb plasztikai beavatkozás a nők körében, és a népszerűsége páratlanul növekszik.

Forrás: Thinkstock

Te hallottál már a G-pont-töltésről?

A mellnagyobbítás és az ajakfeltöltés napjainkban már teljesen megszokott, sőt a fenékimplantátum és a bikinihíd hallatán sem vonjuk fel kérdőn a szemöldökünket, a plasztikai kezelések palettája azonban folyamatosan új színekkel gazdagodik. Erről ITT írtunk!

Kispályás dolognak számít már a kisajakplasztika?

Az egyik híres magyar plasztikai sebészet oldala szerint is egyre több hölgy vállal ilyen jellegű beavatkozást. A kisajakplasztikát a nőgyógyászati pozícióban fekvő betegen helyi érzéstelenítéssel végzik el maximum két óra leforgása alatt. A felszívódó varratok miatt a műtét után 2-3 nappal, valamint 3 hónappal később van szükség kontrollra. A műtét következtében ugyanúgy megmarad a terület érzékenysége, nincs negatív hatása a szexuális életre.

Plasztikázás és csonkítás a különböző kultúrákban

Régebben egyáltalán nem volt ismeretlen a csonkítás, egyes orvosok kimondottan "gyógyírként" javasolták, hogy a lányok ne végezzenek önkielégítést, sőt úgy vélték, hogy a depresszió és az elmezavar ellen is megoldást jelenthet.

Forrás: Thinkstock

Ezzel szemben a nyugati társadalmakban a szépségideállal kapcsolatos médiaüzenetek sulykolják a nők fejébe azt, hogy miként is kellene kinézniük. Ennek is a következménye, hogy az amúgy is alacsony önértékelésű nők (és férfiak) még inkább rosszul érezhetik magukat, és könnyen elhihetik, hogy sporttal és egészséges életmóddal már nem válhatnak olyan széppé, mint egy plasztikai beavatkozással.

Egy koreai nő akármire képesazért, hogy nyugatiasabb külseje lehessen?

Korábbi cikkünkben már írtunk Ji Yeóról, arról a fotóriporterről, aki olyan ázsiai nőkről készített fotósorozatot, akik plasztikai műtétek sorának vetik alá magukat csak azért, hogy hasonlítsanak a nyugati nőkre. A fotós alanyaival egy online fórumon ismerkedett össze, és mind hozzájárultak ahhoz, hogy bemutassa a műtétet követő napjaikat.

Afrikában egészen új értelmet kap a "plasztika" fogalma, mert teljesen normálisnak számító eljárás, hogy

a lánygyermekek csiklóját a családfő eltávolítja.

A megcsonkítás legfőbb célja, hogy a lányok biztosan megőrizzék a szüzességüket addig, amíg nem mennek férjhez, valamint a házas nők vágyait így tartsák kordában. Az eljáráson Dzsibutiban és Szomáliában a nők 98 százaléka átesik, Etiópiában 90 százalékra rúg ez az arány. A módszert más afrikai és több ázsiai országban, valamint a Közel-Keleten is alkalmazzák.

Hol ér véget a szépség határa?

Beteges kitűnni akarás a tömegből, pszichológiai eset vagy hóbort? Mindenki más okból plasztikáztatja magát! Összegyűjtöttünk öt nagyon kirívó plasztikai esetet, amelyeknél a megváltozást kiváltó okok mind különbözőek voltak, bár némelyikkel kapcsolatban még mi sem térünk napirendre. A cikk és a hasonló kaliberű beavatkozások ITT folytatódnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.