4 dolog, amivel minden körömrágó tisztában van

Forrás: Thinkstock -
bőr kísértés körömrágás fertőzés köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Ne rágd a körmöd!" - szinte nincs olyan ember, aki nem kapta volna meg a hozzátartozóitól ezt a mondatot. Hiába nem szép látvány, kockázattal is jár, de mégis csináljuk.

1. Legbelül sejtjük miért csináljuk

A körmök és a körülötte lévő bőr rágása a stressz és a szorongás egyértelmű jele, ezzel a pótcselekvéssel akarjuk elvonni a figyelmünket a rossz gondolatokról érzésekről.

Forrás: Thinkstock

2. Fertőzésveszély

A körmök rendszeres rágása szárítja a körülötte lévő bőrt, ráadásul nagyobb fertőzésveszélynek is van kitéve az a bőrrész, ahol seb képződik emiatt – ebbe sem sokszor gondolunk bele.

3. Bármikor ránk törthet a késztetés

Ha rágni kezdjük a körmünket, akkor nincs mese. Sokszor csak ok nélkül kezdünk bele és képtelenek vagyunk ellenállni a kísértésnek, főleg, ha egy levágandó bőrdarabkát akarunk gyorsan eltávolítani.

Forrás: Thinkstock

4. Tudjuk, hogy csúnya látvány

Olykor még az sem hat ránk, ha szólnak, hogy mennyire csúnya, amikor egy nő a körmét rágja. Esztétikai csúnyaság ide vagy oda, nem mindig könnyű ellenállni a köröm-és bőrrágás okozta késztetésnek.

Rossz szokások jótékony hatásokkal

Kiskorától kezdve arra neveltek mindenkit a szülei, hogy ne rágja a körmét, ne böfögjön, ne köpködjön, vagy éppen ne egyen az ágyban. ITT írtunk arról, hogy ezeknek a rossz szokásoknak is lehetnek az egészségre kedvező hatásaik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.