Implantátum és szoptatás – Megfér egymással a két dolog?

Forrás: Thinkstock -
plasztikai műtét plasztikai beavatkozás implantátum mellnagyobbítás szoptatás plasztika2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A babavárás fontos és rendhagyó dolog egy nő életében; sokszor az örömmel párhuzamosan ott munkálkodik a hiúságból fakadó gondolat: a terhességi előtt szépségét nem akarja elveszíteni az illető. Ha egy nő mellimplantátumra vágyik, az kizáró ok terhesség esetén, befolyásolja-e a szoptatást, netán káros hatással van a gyermekre? Szakértőt kérdeztünk a témában!

Bármennyire is szeretné a nő, Dr. Sobor György, plasztikai sebész szerint a szülés előtt egy-két évvel és a terhesség ideje alatt semmiképp nem érdemes mellplasztikai beavatkozást elvégeztetnie, hiszen a várandósság közben történő folyamatok hatására a mell ismét megnyúlhat. „Szülés után - ha már a szoptatás után van a páciens - minimum hat hónappal, de inkább egy évvel bátran ajánljuk a mellplasztikai műtéteket. Ha valaki a mellnagyobbítást követően pár hónapon belül tervezi a terhesség kezdetét is, inkább várjon a műtéttel, és a szoptatás befejeztével, csak az emlőállomány visszahúzódása után keresse fel a plasztikai sebészt” – mondta a plasztikai sebész.

Forrás: Thinkstock

Vajon érez bármit a gyerek az implantátumból?

Gyakran merül fel a kérdés, hogy vajon problémát jelenthet-e az implantátum a szoptatáskor. A plasztikai sebész szerint tévhit, miszerint a mellimplantátummal rendelkező nők nem szoptathatják gyermeküket; mellnagyobbításkor a plasztikai sebész ügyel arra, hogy megóvja a tejcsatornákat, semmi akadálya nincs a szoptatásnak, akár a mirigyállomány mögé, akár az izom alá helyezik a mellimplantátumot. Viszont minimálisan befolyásolja a szoptatási képességet, főleg a mirigy alatti mellimplantátum elhelyezés esetén. Mellimplantátummal nincs akadálya a későbbi szoptatásnak se, de javasolt, hogy legalább egy év teljesen el a gyermek születése és a műtét között.

Az orvosi tapasztalatok alapján a mellplasztikán átesett hölgyek még inkább odafigyelnek a mellük egészségére, ezért a rendszeres kontrollok és mellrákszűrő vizsgálatoknak köszönhetően könnyebben kiszűrhetőek a mell esetleges betegségei.
Forrás: Thinkstock

Horror-sztori, avagy mi történik, ha hibás az implantátum?

„Nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen káros hatása lenne a gyermekre nézve a kiszakadt implantátumnak. Egyébként a modern kohézív géles implantátumok teljesen megbízhatóak. A fiziológiás sóval töltöttek szivárgása során kiürülő folyadék a szervezetben problémamentesen felszívódik. A szilikon géllel töltött implantátumoknál szakadás esetében nem történik valódi szivárgás” – mondta az orvos. Hozzátette, hogy a pácienseknek sem árt tudniuk, hogy a kórházak csak a nemzetközileg elfogadott minősítésű implantátumokat használhatják.

Ha egy jövendőbeli kismama szeretne implantátumot, annak méretét illetően az anatómiai korlátok kivételével nincsenek gátak vagy megkötések. „A konzultációk során az irreálisan nagy implantátum beültetésének igényekor előfordulhat, hogy nem javasoljuk, ennek ellenére általában a plasztikai sebész igyekszik teljesíteni a páciens kérését” – fűzte hozzá az orvos.

Miért akarnak a nők nagyobb melleket?

Ha akad testrész, amelynek természet adta formájával és méretével szinte egyetlen nő sem elégedett, hát az a női kebel. Cikkünkben fejtegettük, hogy vajon mi állhat a mellnagyobbító műtétek hátterében!

Támogatott tartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.