Miért akarnak a nők nagyobb melleket?

mell Zalatnay Sarolta VV Zsófi pszichológia mellplasztika Bencsik Tamara
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha akad testrész, amelynek természet adta formájával és méretével szinte egyetlen nő sem elégedett, hát az a női kebel.

Thinkstock
Thinkstock

A kebel, amely akár elhisszük, akár nem, úgy tetszik a pasiknak, ahogy van: lehet kicsi, lehet nagy, kerek, körte formájú - rajongó férfiszemek csodálják minden rezdülését.

Ennek ellenére ma Magyarországon a leggyakoribb plasztikai beavatkozások közé tartoznak a mellkorrekciós műtétek. Azon meg már nem is csodálkozunk, hogy természetesen még mindig a mellnagyobbító műtétek viszik a pálmát. De miért? Miért ennyire fontos, hogy a kapott mérettől (legtöbb esetben) lényegesen nagyobb vagy dúsabb kebel kerüljön a középpontba?

Szakértőnket, Gazdag Enikő pszichológust kérdeztük:

"A mellnagyobbítások hátterében általában önértékelési problémák állnak. Kivételt képeznek a korrekciós műtétek, amelyek esetleg orvosilag is indokoltak lehetnek, pl. szoptatás után a mell állapota.
Némely nő esetében járhat önbizalom-növekedéssel a mellplasztika, ha ettől úgy érzik magabiztosabbak, nőiesebbek lettek. Viszont sok esetben a nő nem éri el vele a kívánt hatást, az önértékelési probléma megmarad, és további műtétekre ragadtatja magát, amelyek szintén nem hoznak elégedettséget az életükbe. Az első lépést az önelfogadásban és a saját test megszeretésében látom, a plasztikai műtétek inkább korrekciós célokat szolgálhatnak, semmiképpen sem komolyabb lelki fejlődést."

Thinkstock
Thinkstock

Természetesen a divat- és modellszakmában, illetve azokon a területeken, ahol a külső megjelenés nagyon fontos, valószínűleg más a női mellhez való viszony. El kell adni. A melleket is. És a tapasztalat az, hogy könnyebb az érvényesülés, ha a kamerák előtt pózoló nő keble átlagon felüli. Már ami a formákat és a méretet illeti. Nem véletlen, hogy a modellszakma (sőt a könnyűzenei műfaj) képviselői is gyakrabban fekszenek kés alá, mint a civilek.

A ValóVilág már korábban kiesett szereplője, Zsófi édesanyja ajándékaként viseli új, a korábbinál méretesebb kebleit. Az új cicik a huszadik születésnapján kerültek a helyükre. Zsófi határozottan állítja, hogy nőtt az önbizalma az új keblek hatására. Annak ellenére, hogy a választott méret passzol a testéhez és arányos, vagyis nem nagyon feltűnő, nem pasiszédítően vad, a viselése mégis nagyot lendített női önbecsülésén, hiszen kislány- és kamaszkorában sokat szenvedett azért, mert kicsinek látta a saját cicijeit.
Ráadásul Zsófi is úgy véli, a szakma, amelyet választott megköveteli az arányos formákat, és a szexi mell - ha látványelem is csupán - szükséges kelléke a pályán maradásnak.

Zsófi mellei és a rágógumi:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6IZ0L8wSfpX7VauG


Bár Zalatnai Cini egy zenei fellépés miatt most éppen nem ért rá nyilatkozni a témában, azt ma már tudjuk, hogy kellett néhány év, mire belátta, a nagy mell nem feltétlenül viszi előre az életét, és hogy vannak helyzetek, amikor inkább hátrány, mint előny a meghökkentő méretű kebel.


És mit gondolnak a pasik? Szúrópróbaszerűen kérdeztünk meg férfiakat a neten, hogy ők milyennek látják kedvesük keblét:

Feri, 31 éves
"Az én páromnak van a legszebb cickója a világon. Apró, a tenyerembe kétszer is beleférne, de annyira édes a hegye. És imádom, hogy amikor rálehelek, olyan lesz, mint egy didergő cseresznye."

András, 28 éves
"Ivett szégyelli a melleit. Mert olyan nagy. És mert épp a súlya miatt kicsit megereszkedett. Pedig ha elhinné végre nekem, hogy ott, ahol a megereszkedés miatt egy kis ív keletkezik bele tudnék halni a gyönyörbe... amikor az arcom belefúrom..."

Thinkstock
Thinkstock

Attila, 25 éves
"Enikő szerint kicsi a melle, szerintem a mérete közepes... de a formája...! Én egy hegymászó pasi vagyok, de soha nem láttam még a természetben olyan csúcsokat. Persze ha nagyobbítani akarja, hát tegye... csak bánt, hogy nekem nem hiszi el, hogy úgy tökéletes, ahogy van. Én imádom az ikreit."

Zsolt, 36 éves
"Nem tudom, lehet, kezdek öregedni, mert a nőkön már nem a mellüket nézem meg először, valahogy a szem, az arc kezd fontosabbá válni.
De a párom melle máig a legszebb idom a világon. Pedig három babát is szoptatott. És igen, kicsit összement, kicsit lazább a tapintása, nem olyan kemény, mint tíz éve... de nem akarnám, hogy azért, hogy nekem magasabb szintű esztétikai élményben legyen részem, kés alá feküdjön. Az érzés, amikor hozzáérek a melléhez, akkor sem változna, hiszen az ő teste, az ő bőre... így is, úgy is."

Vilmos, 32 éves
"Éppen szoptat a kedvesem. Három hónapos a kisfiam. És hát, ahogy elnézem, hogy mit dolgozik az anyukája kőkemény, feszülő cicijein a fiam, teljesen kész vagyok. Azt mondják, szoptatás után majd összemegy a melle a páromnak. Nem baj, ha Szilvinek ez fontos lesz, akkor fizetek egy implantátumot. De miattam nem kell a műtét."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.