Müller Péter: "El kell hitetni magunkkal, hogy nem bennünk van a hiba"

Forrás: Thinkstock -
bolondság igazság Müller Péter önbecsülés önvédelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 215. rész. 

Ha bolondságnak véled ezt a mondást, azt tanácsolom, hogy alaposan vizsgáld meg magad! Én megvizsgáltam. Először felháborodtam, és azt üvöltöttem: „Nem! Nem igaz! Ez nem így van!” De aztán az idő meggyőzött, hogy sajnos, igaz…

Forrás: Thinkstock

Bármilyen zűrösek, zavarosak és „őrültek” vagyunk, ezt csakis úgy tudjuk elviselni, hogy azt hisszük: mindig igazunk van. Igazolni kell a zűrünket, a zavarunkat, a hülyeségeinket, és el kell hitetni magunkkal, hogy nem bennünk van a hiba, hanem másokban, különben nem tudnánk ilyen tántorogva élni. Nem lenne önbizalmam, ha folyamatosan szembesülnék azzal, hogy nem nekem, hanem a többieknek van igazuk.

Ez főleg a házasságban kínos.

Már az is nagy szó, ha bolondságnak tartom ugyan a feleségem igazát, de ráhagyom, és nem mutatom neki, hogy természetesen mindig nekem van igazam. Ráhagyom. A békesség kedvéért… És ezzel az önvédelemmel végleg bolond maradok, s rákötöm magamra a kényszerzubbonyomat. És elrontom a házasságomat…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.