Leműttette melleit, most pedig világot jár a BBC műsorvezetője

Forrás: Facebook/Claira Hermet -
műtét gén műsorvezető BRCA1 masztektómia utazás BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Claira Hermet is hordozza azt a bizonyos gént, amely a mellrák kialakulásával kapcsolatba hozható. A BBC műsorvezetője ezért döntött a műtét és az élet mellett.

Claira Hermet édesanyját és nővérét is a rák következtében veszítette el. Amikor kiderült, hogy ő is hordozza a hibás BRCA1 nevű gént, amely a emlőrák kialakulásáért is felelős lehet, úgy döntött, mindkét mellét leoperáltatja.

Forrás: Facebook/Claira Hermet
Forrás: Facebook/Claira Hermet

Azóta megjárta többek között Barbadost, a Saint Vincent és a Grenadine-szigeteket és Brazíliát is, élményeiről és gondolatairól pedig blogjában számol be követőinek.

Az utazás nem zavar meg senki abban, hogy felszínre törjenek az érzelmeim - szembe kell néznem velük. Ez egy nagyon intenzív élmény számomra

Így dolgoznak benned a BRCA1 és BRCA2 gének

Már a kilencvenes évek közepén beazonosítottak olyan géneket, amelyek mutációi növelik bizonyos örökletes rákfajták kialakulásának kockázatát. Ilyenek az emlőrákkal és a petefészekrákkal kapcsolatba hozható BRCA1 és BRCA2 gének. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.