Domináns férfi, passzív nő - Tényleg ez a jó kapcsolat titka?

Forrás: Dreamstime -
férfi randi párválasztás kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mind rövid, mind hosszú távon vonzóbbnak számítanak a szterotíp nemi szerepeknek megfelelő alkatú férfiak és nők. A domináns és férfiakat és a szubmisszív nőket gyakrabban hívják második randira, derült ki egy felmérésből. 

A Kaliforniai Egyetem friss kutatása szerint nem csak a vonzó külső, a közös érdeklődés és az intelligencia számít ismerkedéskor, hanem a sztereotipikus alkat is fontos. A férfiaknál ez a vezető kvalitásokat és a dominanciát jelenti, a nőknél pedig a csendes, passzív, alárendelődésre hajlamos természetet.

Forrás: Dreamstime

A kutatásban 262 egyedülálló ázsiai amerikai vett részt, akik 3 perces villámrandikon vettek részt. A találkozást követően az önkéntesek egy kérdőívet töltöttek ki arról, hogy milyennek találták a partnereket, és szeretnének-e még egyszer találkozni. Kiderült az, hogy a domináns férfiak és a szubmisszív nők nem csak kelendőbbek a húspiacon, de rendszerint hosszútávú kapcsolatra is megfelelőbbnek tartják ezeket az embereket a potenciális társak az ismerkedési fázisban.

Azok a férfiak tehát, akik szubmisszívek, illetve a domináns nők gyakrabban találkoznak a visszautasítással, azt azonban a szakemberek egyelőre nem állítják biztonsággal, hogy például a munkaerőpiacon is hasonló a helyzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.