Kisokos szingliknek: mit ne csinálj az első randi előtt, közben és után

találkozó helyesírás randi Randevú pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki ismeri az első randik tízparancsolatának legfontosabb pontjait: öltözzön megfelelően, ne késsen, legyen kedves és udvarias, ne csak magáról beszéljen... Egy magyar randioldal 687 szingli segítségével, három lépésben vizsgálta, hogy hogyan fulladhat kudarcba az első randevú.

Egy magyar randioldal, az Elittárs felmérése elsőként arra tért ki, hogy melyek azok a tényezők, amelyek kizárják, hogy a társkeresőn a szinglik felvegyék valakivel a kapcsolatot, vagy válaszoljanak az üzenetére. Az biztos, hogy

megdöbbentő eredmények születtek!

A férfiak 42 százalékát a túl kihívó vagy igénytelen profilképek riasztják el leginkább, 22 százalékuk a helyesírási és nyelvtani hibákat, 18 százalékuk pedig a személytelen üzeneteket küldő partnerjelölteknek nem ad esélyt.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A nők 43 százaléka ezzel szemben a nyelvtani vagy helyesírási hibákkal tarkított adatlapokat szelektálja, 33 százalékuk a profilképet tartja a legfontosabbnak , 20 százalékuk pedig a személytelen üzenetekkel traktáló férfiakat penderíti ki a virtuális életéből.

Akadnak kivételek

Az párkeresők többségét viszont egyáltalán nem zavarják a giccses idézetek és az olyan rövidítések, mint a „vok”, „szted”, „vmi”. Ezeket csupán a válaszadók 6 százaléka jelölte meg kizáró oknak.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Szerelem első látásra, vagy mégsem?


A felmérés második lépésként azt vizsgálta, hogy az első randevún mi sülhet el balul. A férfiakat mindennél jobban zavarja, ha randevúpartnerük a telefonját nézegeti, ezzel szemben a nőknek csak 20 százaléka tartja ezt zavarónak, szerintük a legriasztóbb, ha

a randevúpartnerük túl sok alkoholt fogyaszt.

Mindemellett persze akadnak még kiábrándító tényezők, mint a kellemetlen testszag, vagy lehelet.

Második randevú?

A válaszadók 36 százaléka gondolja úgy, hogy kizárja a második randevút, ha kínos a beszélgetés, valamint az is kiderült, hogy a férfiak 84 százaléka és a nők 72 százaléka szerint sokkal rosszabb, ha

a randipartner túl keveset beszél, mintha be nem áll a szája.

Meglepő, de csak a válaszadók 7 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha valamelyik fél késik a randevúról, és az is kiderült, hogy csak a résztvevők 4 százaléka nem találkozna a másikkal még egyszer, ha az túl – vagy alulöltözötten érkezne a randevú helyszínére.

Elenyésző azoknak a száma, akik szerint akkor látták egymást utoljára, ha a randipartner rosszul csókol és a nőknek átlagosan kevesebb, mint 3 százaléka nem menne második randevúra valakivel, aki nem ajánlja fel, hogy fizeti a számlát vagy legalább felezik azt.

Ha vége sincs az első randevúnak, de már menne

Az egyedülálló nők kevesebb, mint negyedével fordult már elő, hogy egy zavaró tényező miatt a tervezettnél korábban befejezett egy randevút. A nők 51 százaléka még nem csinált ilyet, de úgy gondolja, hogy

szükség esetén megtenné,

ám a kétharmaduk őszintén elmondaná, hogy miért hagyja ott a randipartnert, csak 17 százalékuk keresne valamilyen kibúvót annak érdekében, hogy gyorsabban elmehessen a randiról. A férfiak háromnegyede viszont még nem fejezett be a tervezettnél korábban randevút, de 38 százalékuk megtenné azonban a többség náluk is inkább őszinte lenne, csak 7 százalékuk keresne valamilyen fals indokot a távozásra.

Mehet a második randi?

Az után is el lehet rontani a második randevúra való esélyt, hogy jól sikerült az első. A nők 37 százaléka nem találkozna még egyszer szívesen olyasvalakivel, aki már az első randit követően szerelmet vall neki,

a férfiak 31 százaléka ugyanígy gondolkodik.

A férfiak közel fele (49 százalék) pedig attól riad el, ha a randevúpartner üzenetekkel árasztja el anélkül, hogy megvárná a válaszait.

Mindkét nem második legsúlyosabb okként azt látja (átlagosan 16 százalék), ha a másik fél nem válaszol nyomban az üzeneteire. Nem számít azonban kizáró oknak, ha a randevúpartner rögtön ismerősnek jelöli a Facebookon: a férfiaknak 5, a nőknek csak 2 százaléka jelölte ezt taszítónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.