Elterjedtebb az e-cigi az iskolákban, mint a hagyományos dohánytermék

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen -
e-cigaretta diákok iskola kutatás dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai kutatás szerint a kamaszok nagyobb valószínűséggel próbálják ki az elektromos cigarettát akkor, ha olyan iskolába járnak, ahol elterjedtnek számít az eszköz.

A kutatók azt mutatták ki, hogy az e-cigaretta használatában megfigyelhető különbségek az iskolák között idővel nőnek, ami arra utal, hogy bizonyos iskolák nagyobb mértékben hozzájárulnak a kamaszok körében tapasztalható e-cigi használat növekedéséhez, mint mások.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen

A szakértők úgy vélik, hogy lehet valami ezeknek az iskoláknak a kultúrájában, ami az ilyen eszközök használatára ösztönzi a diákokat.

"Eredményeink azt mutatják, hogy vannak bizonyos iskolák, amelyek elősegítik az e-cigaretta használatának nagyobb gyakoriságát a diákok körében"

- mondta a Health and Place című szaklapban megjelent kutatás vezetője, Adam Lippert, a Coloradói Egyetem szociológusa. A CDC szerint az elektromos cigaretta használata az amerikai tinédzserek körében 2011. óta drámai mértékben megnőtt. 2015-ben több mint 3 millió felső tagozatos és középiskolás diák használta az eszközt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.