melltartó nélkül melltartó diáklány botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A középiskolás diáklány az eset után olyannyira felháborodott, hogy egy mozgalmat indított a szabad alsónemű-viselésért, illetve nem viseléséért. Azzal érvel, hogy ő így érzi jól magát.

A Montanában élő Kaitlyn Juvik egy napon melltartó nélkül, egy fekete, félig pánt nélküli felsőben ment iskolába. Bár viselete nem volt kihívó, az igazgató mégis behívatta őt egy elbeszélgetésre, mert valaki, vagy valakik állítólag

nagyon felháborodtak azon, hogy nem vett fel fehérneműt.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Kaitlyn azzal vágott vissza, hogy a szabályzatban sehol sem utaltak arra, hogy ki milyen alsóneműt köteles hordani. Ezek után pedig egy mozgalmat indított a szabad alsónemű-viselésért, és amellett kampányol, hogy

mindenki azt viselhesse, amit csak akar,

hiszen mindenki szabadon rendelkezhet a saját teste felett. A csendes tiltakozásához több iskolatársnője is csatlakozott, és szolidaritásként nem vettek fel melltartót aznapra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.