Balázs Fecó súlyos szívbetegséggel küzd

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
szívritmuszavar szívbetegség Balázs Fecó fellépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes szívét nem egyszer műtötték meg az utóbbi időben, mindezek ellenére az énekes júliusban még azt tervezte, hogy augusztusban színpadra áll. Az élet azonban keresztülhúzta a számításait: Fecó csak nemrég hagyta el a kórházat, mivel időközben előjött a szívritmuszavara.

"Egy hónappal ezelőtt még úgy hirdették a 30. Sitkei Rockfesztivált, hogy ott lesz a Korál együttes. De időközben megint előjött a szívritmuszavarom, nem mehetek Sitkére. Most jöttem ki a kórházból. Havonta egyszer 24 órás infúziót kapok" - mondta Balázs Fecó a Borsnak.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A zenész azonban a helyzethez képest jól van, mutatja ezt az is, hogy nevetve tette hozzá,

nem kell még temetni!

"Jól érzem magam, csak így is maradjon! Bízom benne, hogy nem jön vissza. Ebben a szívben benne van az ötvenéves pályám, és az, hogy a legsikeresebb idôszakunkban, a nyolcvanas években évi 460 koncertet adtunk. Hétvégente matinén kezdtünk, délután előadás és este valamelyik nagyvárosban még két koncert. Megerőltető, kemény munka volt. És persze napi két csomag cigi."

Fotó: Hirling Bálint [origo]

A legendás énekes sajnos megtapasztalta a pörgős életmódjának következményeit: 22 éve infarktusa volt, majd ezt követte egy válás és egy bypassműtét. Három hónapja pedig az elmeszesedett erekbe helyeztek be három értágítót.

"Azt hittem, megúszom, de egy kontrollvizsgálat során kiderült, hogy szívritmuszavarom is van. Márciusban volt egy katéteres ablációm, amit bizonyos ritmuszavarok esetén alkalmaznak. Három hétre rá, áprilisban elutaztam egy tizenkét állomásos turnéra Kanadába, Kaliforniába és Floridába. Háromnaponta repülni egy egészséges szervezetnek is megterhelő. Nekem sem tett jót. Nagyon lefogytam, amitől mindenki megijedt – én is. Nem kell! Már híztam két és fél kilót. Az életem a színpad. Az még nem fordult elő, ami most, hogy három hónapig ne csináljak semmit. Fél gyógyulás lenne, ha színpadon állhatnék."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.